Wat is UCaaS? 6 kanalen van UCaaS

Verken de wereld van UCaaS(Unified Communications as a Service). Mer informatie over de functies en voordelen.

Wat is UCaaS? 6 kanalen van UCaaS
Wat is UCaaS? 6 kanalen van UCaaS

Wat is UCaaS?

In de huidige “Everything-as-a-Service” economie is enorm gegroeid, met snelle consumentisme en globalisering. UCaaS is een van de bekende termen in deze economie. In deze blogpost zullen we proberen antwoord te geven op de vraag wat UCaaS is. Tijd om in detail te gaan.

UCaaS is een ondernemingsdienstmethode om alle communicatieplatforms te stroomlijnen. Allereerst moeten we uitleggen waar de afkorting voor staat. UCaaS staat voor Unified Communications-as-a-Service, ook wel bekend als Unified Cloud Communications. In feite is het een onderling verbonden systeem van ondernemingscommunicatieapparaten en -toepassingen die samen of achtereenvolgens kunnen worden gebruikt.

Kanalen van UCaaS

Na de vraag wat UCaaS is te hebben beantwoord, kunnen we nu praten over de kanalen die worden gebruikt in dit concept. Gebruikers kunnen door verschillende communicatiekanalen navigeren op een naadloos geïntegreerde manier. Deze verschillende soorten communicatieprocessen en diensten kunnen het volgende omvatten:

Spraaktelefonie

Dit kanaal van UCaaS omvat vaste, mobiele en softphone ondernemingstelefonie, evenals standaard PBX-functionaliteit.

Samenwerkingsoplossingen

Dit omvat meerpartijen spraak (audio) conferencing, videoconferencing en webconferencing mogelijkheden zoals scherm delen.

Berichten

Dit kanaal van UCaaS omvat voicemail en geïntegreerde berichtgeving, bijvoorbeeld voicemails, teksten en faxen die naar een e-mailtoepassing worden gestuurd.

Instant Messaging (IM) & Presence Information

Instant messaging stelt gebruikers in staat om in realtime tekst en andere informatie naar andere gebruikers te verzenden. Presence informatie biedt snel de status van andere personen en middelen.

Mobiliteit/Unified Clients:

UCaaS maakt toegang mogelijk tot meerdere communicatiefuncties vanuit een consistente interface op meerdere platforms. Dit kan onder meer bureautelefoons, dikke desktopclients, browserclients en clients voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets omvatten.

Communicatie-Enabled Processen:

Dit verwijst naar de mogelijkheid om de UCaaS-oplossing te integreren met andere bredere werk- en bedrijfstoepassingen, zoals CRM-oplossingen en contactcenter-software.

Typen UCaaS-architecturen

Bedrijven hebben de mogelijkheid om bij het gebruik van UCaaS te kiezen uit twee modellen of architecturen. Laten we nu uitleggen wat deze zijn.

Single-Tenancy Model

Het eerste architectuurmodel is een single-tenancy model. Met andere woorden, een enkele huurder heeft gepersonaliseerde software met gedeelde hardware. Dit model is het beste voor gegevensbeveiliging omdat alle toegangsrechten en aanpassingen door het bedrijf worden gedaan. Als je meer wilt lezen over het single-tenancy model, kun je onze andere blogposts bekijken.

Multi-Tenancy Model

Een andere architectuur in UCaaS is het multi-tenancy model. In dit model kunnen meerdere klanten zowel de software- als de hardware-elementen van de service delen. Hier kan elke klant ervoor kiezen om bepaalde delen van de applicatie aan te passen, bijvoorbeeld de kleur die in de gebruikersinterface wordt gebruikt of de toegepaste bedrijfsregels, maar ze kunnen de applicatiecode of de functies van de software niet wijzigen.

Als je meer wilt lezen over het multi-tenancy model, kun je onze andere blogposts bekijken.

Voordelen van UCaaS

We kunnen veilig zeggen dat er veel voordelen zijn aan het gebruik van UCaaS. Laten we het hebben over enkele voordelen van UCaaS voor elke organisatie.

Lagere kosten

Het grootste voordeel van UCaaS is dat het op een abonnementsmodel draait. UCaaS-oplossingen worden via de cloud geleverd, dus als bedrijf hoeft u zich geen zorgen te maken of tijd te investeren in het onderhoud van de software of hardware. Daarom kan de overstap naar UCaaS van oudere communicatieapparatuur enorme kostenbesparingen opleveren.

Geavanceerde functies

Een ander groot voordeel van unified communications-technologie is dat het geavanceerde functionaliteit biedt die niet wordt geboden in andere soorten communicatietechnologieën. UCaaS maakt het mogelijk voor gebruikers om te communiceren via nieuwe kanalen en de communicatie op innovatieve manieren te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk overschakelen van stem naar video. Bovendien kunt u in plaats van een eenvoudig telefoongesprek samenwerken via een videoconferentie en schermen of documenten delen. Tijdens een videoconferentie kunnen gebruikers ook communiceren via andere kanalen zoals instant messaging, wat de ervaring van de conference call verbetert.

Flexibele Communicatie

In een UCaaS-platform kunt u kiezen uit meerdere communicatiemethoden, zoals spraak, video, e-mail, social media en tekst. U kunt verschillende soorten functies gebruiken die binnen deze kanalen bestaan. Deze flexibiliteit is erg belangrijk, omdat het gebruikers de mogelijkheid geeft om te communiceren op de manieren die zij verkiezen en om klanten te bereiken via de methoden die deze klanten verkiezen.

Rampenherstel

Bij communicatiediensten die cloud-gebaseerd zijn, is er vaak een ingebouwd continuïteitsplan en een geautomatiseerd failover-systeem. Het onderhouden van meerdere platforms op aparte locaties kan een ontmoedigende taak lijken, maar dit zou geen probleem moeten zijn van u omdat bij UCaaS, als een datacenter niet beschikbaar is, onmiddellijk een back-up overneemt en dit proces kan onderbrekingen van het bedrijf voorkomen als gevolg van een natuurramp. Als de bedrijfslocatie wordt getroffen, kunnen oproepen worden doorgestuurd naar een andere locatie of naar mobiele apparaten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.