De 6 voordelen van telewerken

Ontdek de voordelen van telewerken, zoals de balans tussen werk en privéleven en verhoogde productiviteit.

De 6 voordelen van telewerken
De 6 voordelen van telewerken

De werkwijzen in het zakenleven zijn zeer divers. Het kan deels tijd, voltijds of freelance zijn. Maar door het coronavirus of Covid-19, dat de hele wereld heeft aangetast, is het werken op afstand in het zakenleven toegenomen. Telewerken is in ons leven gekomen. Sommige bedrijven, overheidafdelingen zijn nieuw in deze manier van werken. Telewerken, dat veel voordelen heeft, lijkt voor een tijdje in ons leven te blijven. In dit artikel zullen we praten over wat telewerken is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is Telewerken?

Jaren geleden was telewerken misschien een droom, maar nu is de manier waarop de meeste bedrijven werken veranderd. Met “sociale afstand” die in veel plaatsen noodzakelijk is geworden, is de overgang van werkgevers naar telewerken veel veranderd. Het maakt het mogelijk voor werknemers om samen te werken en communiceren zonder naar een hoofdkantoor te gaan. Met dit systeem voeren personen die hun zaken uitvoeren hun verantwoordelijkheden uit binnen een bepaald systeem op bepaalde tijden van de dag.

De ontwikkeling en verandering van technologie heeft ook veel effecten gehad op het werkleven. Conferentie- en vergaderapplicaties, software die samenwerking mogelijk maakt. Hierdoor zijn dingen dynamischer en snel te behandelen in vergelijking met het normale werksysteem. Maar er zijn dingen waar men zich bewust van moet zijn en het moet niet vergeten worden dat men aan het werk is.

We zullen tips geven om de motivatie hoog te houden. Er moet zoveel mogelijk een apart hoekje voor het werk thuis zijn. Dit kan een schoon netjes tafel zijn en een comfortabele stoel. Het kan een goed idee zijn om een dagelijkse routine in te stellen om het kantoorgevoel thuis te ervaren. Bijvoorbeeld, er kan een bepaalde dagelijkse koffietijd zijn. Probeer de communicatie met je collega’s actief te houden. Gemakkelijk bereikbaar zijn voorkomt potentiële problemen. Probeer je dagelijkse huishoudelijke klussen buiten je werktijd te doen. Als je dit probeert, kan het telewerken meer plezierig worden.

Waarom wordt het geprefereerd?

Telewerken is toegenomen met de modernisering van de werkplekken en de ontwikkeling van technologie. Het vermogen om te werken zonder afhankelijk te zijn van de fysieke omgeving, heeft veel veranderd. Gezien het snelle tempo van het leven van vandaag, is tijd kostbaar. Het ontbreken van tijd die in het verkeer wordt doorgebracht, is een groot voordeel. Er wordt meer vrije tijd en een betere balans tussen werk en privéleven gecreëerd. Er zijn ook voordelen voor werkgevers. Bijvoorbeeld, een meer tevreden en comfortabel werken van werknemers verhoogt productiviteit. Er zijn veel redenen waarom werkgevers en werknemers dit systeem kiezen.

De pandemie was ook zeer effectief in dit keuze-proces. Met de toenemende gevallen werden veel werkplekken gesloten en ging men verder met werken vanuit huis. In dit proces werden veel regelingen getroffen en werden dingen altijd verbeterd. En als resultaat hebben sommige bedrijven permanent overgeschakeld op dit systeem. We zullen hieronder de voordelen van telewerken bespreken en zal het duidelijker worden waarom het geprefereerd wordt.

Voordelen van Telewerken

Telewerken heeft veel voordelen. Het kan een krachtig wervings- en retentiemiddel zijn voor werkgevers op een competitieve arbeidsmarkt. Het systeem voor thuiswerken versnelt de bedrijfsvoering. Het is een efficiënter werkingssysteem, vooral in technologie sectoren zoals informatica. Nu worden ook andere sectoren hierdoor beïnvloed. Het kan zelfs leiden tot meer zakelijk potentieel. Overwegend de voordelen en nadelen, is het mogelijk om uitgebreide informatie te verkrijgen over thuiswerken, wat vaak de voorkeur heeft. Nu beschrijven we enkele van de vele voordelen van telewerken.

Productiviteit verhogen

Focus is erg belangrijk voor werknemers. In het telewerksysteem werken mensen echter comfortabeler omdat ze in hun eigen omgeving zijn. Een rustigere omgeving heeft een positief effect op het bedrijf. Storende kantoorevenementen komen niet voor. Zoals directe vergaderingen, gesprekken met andere mensen in het kantoor. Daarom stijgt de productiviteit. Verhoogde werknemersproductiviteit beïnvloedt de toekomst van het bedrijf positief. Dit creëert een beter werkomgeving.

Verminder Kosten

Het systeem van thuiswerken vermindert de kosten voor zowel de werkgever als de werknemer. De werkgever zou bijvoorbeeld de kosten voor reizen en maaltijden niet hebben betaald. Werknemers aan de andere kant zijn vrijgesteld van de extra kosten om de hele dag buitenshuis te zijn. Kantoorhuur, kantoormaterialen, vervoer, etc. kosten kunnen een serieuze last voor werkgevers zijn. Het is mogelijk om kosten te besparen met dit systeem.

Gemakkelijk om te concentreren

Aangezien het telewerksysteem een thuisomgeving is, wordt het gemakkelijker om je te concentreren. Zoals we in het hoofdstuk over productiviteitsverhogingen hebben vermeld, is het gemakkelijker om te werken in een stille omgeving zonder overbodige geluiden. Concentratie kan worden bevorderd door tijdens werktijden korte pauzes te nemen. Bovendien veroorzaakt een opgeruimde werkomgeving, zoals een schoon bureau om aan te werken, meer geconcentreerd werk dan het kantoor.

Werknemerstevredenheid

Deze manier van werken heeft veel voordelen voor werknemers. Slechte situaties, zoals de manier om naar het werk te gaan en het geld dat elke dag wordt uitgegeven, de hele dag achter het bureau zitten en de verstoring van de maaltijd door buitenshuis te zijn, worden voorkomen. Deze situaties beïnvloeden de motivatie van de werknemers en verslechteren hun bedrijfsgedrag. Met dit werkingssysteem kunnen al deze problemen worden vermeden en zal de werknemerstevredenheid toenemen. Werkzaamheden binnen de comfortzone, zonder aan een kantoormilieu gebonden te zijn, worden altijd met een hogere motivatie en verder van stress uitgevoerd.

Flexibiliteit

Het grootste voordeel is dat de werktijden flexibel kunnen worden verdeeld over de dag. Alles wat gedaan moet worden, wordt met een verantwoordelijkheidsgevoel gedaan. Op deze manier besparen werknemers tijd voor wat ze buiten werktijd moeten doen en hoeven ze geen verlof aan te vragen. De tijd met het gezin wordt ook kwalitatief. Wanneer het schema voor de dag wordt gemaakt, wordt het gemakkelijker om de dingen in het leven buiten het bedrijfsleven aan te pakken. Dit maakt werknemers ook comfortabel.

Tijd besparen

Verstrikt raken in verkeer, lange afstanden naar het werk reizen, enz. Deze situaties leiden tot een verslechtering van de motivatie in de ochtenduren, die de meest productieve uren zijn. Bovendien is er geen sprake van uit eten gaan voor de lunch. Om deze redenen verdienen mensen uren uit hun leven. Telewerk biedt een betere kwaliteit van leven.

Conclusie

Dit systeem, dat populair is geworden door de pandemie, lijkt nog meer aan te houden. Door orde in huis te stellen, kan er beter kwaliteitswerk worden gedaan. Het heeft veel voordelen zoals we hierboven schreven. Werknemers werken zonder het comfort van hun huisomgeving op te geven met voordelen zoals sociale zekerheid en reguliere betaling.

Bron:

  1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Telewerken

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.