9 zoomalternatieven voor bellen

Ontdek alternatieve videobel-apps voor Zoom. Meer informatie over hun functies en prijzen. Lees verder.

9 zoomalternatieven voor bellen
9 zoomalternatieven voor bellen

Vanwege de Coronavirus (Covid-19) epidemie is er een systeem voor op afstand werken geïntroduceerd in de zakenwereld en bij veel bedrijven. Communicatie-apps worden steeds populairder. Er komen steeds meer betaalde en gratis applicaties op de markt. Deze bedrijven gebruiken verschillende video-oproep-applicaties naar gelang hun behoeften. In dit proces hebben ze prioriteit voor functionaliteit. In deze blog zal worden gesproken over Zoom en Zoom-alternatieven die teamwork in de digitale wereld vergemakkelijken.

Wat is Zoom?

Het is een videoconferentieplatform dat end-to-end encryptie gebruikt. Het werd voor het eerst opgericht in 2011 in samenwerking met Cisco Systems en WebEx. Zoom werd pas 2 jaar na de oprichting echt operationeel. Met de pandemie is het gebruik van de Zoom-applicatie enorm toegenomen. Hoewel er alternatieven voor Zoom zijn, is het een populaire applicatie. Individuen, scholen, bedrijven, iedereen gebruikt het. Je kunt je gratis registreren voor Zoom, de applicatie die door iedereen kan worden gebruikt die vergaderingen in de digitale omgeving wil houden. Je kunt het geïntegreerd gebruiken door de applicatie te downloaden op al je apparaten.

Het gratis account heeft enkele beperkingen. In de Zoom-applicatie is een gratis video-oproep van 40 minuten met 100 personen vastgesteld. Gebruikers hebben de optie om te upgraden door zich te abonneren op een van hun plannen, waarbij het grootste plan tot 1.000 gelijktijdige personen zonder tijdsbeperkingen mogelijk maakt.

Webinars, vergaderingen, trainingen, een video-oproep kunnen op dit platform worden gehouden. Je kunt virtuele evenementen live organiseren op Zoom. Je kunt uitzenden naar Youtube en je vergadering opnemen. Er is ook een chatsectie aan de zijkant. Je kunt live Q&A organiseren. Leuke ijsbreker-spellen kunnen worden georganiseerd door deelnemers op te splitsen in breakout-ruimtes. Je moet de applicatie downloaden van applicatiemarkten zoals de app store of Google play store.

Na het inloggen met je mailaccount kun je een vergadering starten of deze voor later inplannen. Je kunt de vergader-ID en het wachtwoord naar de mensen sturen die de vergadering zullen bijwonen via e-mail of bericht. Compatibel met een mobiele telefoon, tablet en computer. Dit alles kun je doen met Zoom en Zoom-alternatieven.

Hoe gebruik je Zoom voor zakelijke bijeenkomsten?

Zoom Meetings is eigenlijk de belangrijkste functie van de app. Het is een zeer goede keuze voor interne vergaderingen, sollicitatiegesprekken of klantcommunicatie. Zoom Business is het meest geschikt voor bedrijven die regelmatig vergaderen en met meerdere teams werken. Het heeft functies zoals speciale URL’s voor zakelijke Zoom-vergaderingen, opgenomen vergaderingen en speciale klantenondersteuning. Het heeft privileges zoals onbeperkte één-op-één vergaderingen, onbeperkte groepsvergaderingen.

Met deze functies kunt u praktisch vergaderingen organiseren in uw bedrijf en de motivatie binnen het team vergroten. U kunt het werk dat u met uw team doet en interactief met collega’s bijhouden. We zullen het hebben over de functies van Zoom-alternatieven voor bedrijven in ons artikel. Zoom-alternatieven kunnen ook worden gebruikt voor zakelijke bijeenkomsten.

Wat zijn de voordelen van Zoom video-oproepen?

Dankzij Zoom kunnen we ons werk en vergaderingen gemakkelijk afhandelen met één klik. We kunnen gemakkelijk vanaf elke locatie verbinding maken. Internet en een apparaat hebben is voldoende. Het afhandelen van vergaderingen op een praktische manier draagt bij aan tijdbeheer en efficiëntie. Het helpt u tijd te besparen. Het kan betaald of gratis zijn, afhankelijk van het gebruik en de behoeften. Bovendien kunt u een internationale video-oproep organiseren met deelnemers van over de hele wereld. Het maakt het mogelijk om teams die fysiek niet bij elkaar kunnen zijn, samen te brengen en te ontmoeten. Hierdoor neemt de motivatie binnen het team toe. Zoom-alternatieven hebben ook veel voordelen, die u in de rest van het artikel kunt zien.

De 9 beste Zoom-alternatieven voor video-oproepen

Er zijn veel Zoom-alternatieven beschikbaar. We zullen u vertellen wat we hebben gekozen, zodat u degene kunt kiezen die bij uw behoeften past.

Google Hangouts

Een van de beste Zoom-alternatieven is Google Hangouts. Het is ontwikkeld door Google en is een berichten- en video-oproep-applicatie. Het is een van de programma’s die worden gebruikt voor kantoren op verschillende plaatsen om samen te werken. Het heeft een gemakkelijk te gebruiken en eenvoudige interface. Diensten zoals videochat, telefoneren via internet, Google Voice, videoconferenties en berichtendiensten. U kunt het eenvoudig gebruiken met uw Google-account. U kunt geïntegreerd werken op mobiele apparaten, desktop- en laptopcomputers. Om Hangouts te gebruiken, is internet en een Google-account voldoende.

Skype

Opgericht in 2003 en gevestigd in Luxemburg, maakt Skype deel uit van het Microsoft-bedrijf. Met deze applicatie die zowel in het dagelijks leven als in het zakelijke leven wordt gebruikt, kunt u gesprekken voeren met uw mobiele apparaat, computer, Xbox en Alexa. Het is ontworpen voor zowel één-op-één gesprekken als groepsgesprekken. Het heeft berichten- en video-oproepfuncties. U kunt ook bestanden overdragen. U kunt met mensen van over de hele wereld praten zolang u een internetverbinding heeft. U kunt meer functies gebruiken en meer mensen bereiken tegen een lage kostprijs. U kunt het gebruiken als telefoonlijn en berichten naar telefoonnummers sturen.

FaceTime

Apple kocht de naam FaceTime van FaceTime Communications. U kunt FaceTime gebruiken op iOS- of iPadOS-apparaten via Wi-Fi of mobiele data. Het biedt gegevensuitwisseling via internet. U moet inloggen met uw Apple ID. Het telefoonnummer of geregistreerde e-mailadres van de persoon die u belt, is vereist. Ontwikkeld voor Apple-gebruikers. FaceTime-gesprekken met groepen kunnen worden gemaakt met maximaal 32 personen tegelijk. Om deze reden kan het worden beschouwd als een alternatief voor Zoom.

ooVoo

Een van de software-alternatieven voor Zoom is ooVoo. Het is een applicatie voor meerdere chats en video-oproepen die van internet wordt gedownload. Iedereen die op de link klikt, kan deelnemen aan de videoconferentie. Het werkt op verschillende soorten apparaten. Maximaal 12 personen kunnen een groepsvideochat starten of eraan deelnemen. Bovendien kunnen bestanden zoals foto’s worden gedeeld. Vanaf 2014 ondersteunt de app cross-platform berichten. Het houdt u verbonden met de mensen die het belangrijkst voor u zijn. U kunt videochatten met iedereen ter wereld of berichten verzenden via video, foto of tekst.

BlueJeans

Neem deel aan BlueJeans videovergaderingen met maximaal 150 deelnemers. Als u betaalt, kan dit aantal deelnemers worden verhoogd. U kunt informatie controleren, zoals vergaderduur, aantal deelnemers en feedbacks. De BlueJeans Rooms-service is bedoeld voor kantoorvideoconferenties. De BlueJeans Events-service voor webinars wordt ook aangeboden. U kunt gemakkelijk een account aanmaken met uw e-mailadres. Zowel Android als iOS worden volledig ondersteund. BlueJeans levert een premium videoconferentie-ervaring die is geoptimaliseerd voor de mobiele beroepsbevolking. Het is een zeer goed alternatief voor Zoom.

Join.me

Join.me is een van de alternatieven voor Zoom en gebruikt de slogan “Zakelijke oproepen altijd en overal”. Het wordt gebruikt in situaties waarbij een plotselinge vergadering nodig is. Met de link kunnen anderen deelnemen aan de videovergadering. Het is speciaal ontworpen voor organisatoren van teamvergaderingen en klantenpresentaties. Het is compatibel met Microsoft Windows en Apple Mac. U kunt een gratis account aanmaken en het is gemakkelijk te gebruiken vanwege de eenvoudige interface. Het heeft functies voor video- en audiogesprekken, volledige compatibiliteit met mobiele apparaten, het plannen van enkelvoudige links, een persoonlijke link, een whiteboard, scherm delen en webinars.

Webex Meetings

Het is een communicatie-interface gemaakt voor conferenties via internet. Het onderscheidt zich door zijn flexibele, inclusieve en veilige functies. Het biedt intuïtieve video en gemakkelijke planning en deelname. Met deze applicatie worden meer dan 25 miljard videogesprekken per maand gehouden. Cisco Webex Meetings heeft vele functies zoals delen en chatten. Het heeft aanpasbare functies zoals presentatie, het maken van een kalender, opname en scherm delen. U kunt deelnemen vanaf uw desktop, browser, video of mobiel apparaat. Het is een van de zeer goede alternatieven voor Zoom.

Microsoft Teams

Met de Microsoft Teams-applicatie kunt u videobellen, teamwork en bestanden delen. Daarbij hecht het grote belang aan privacy en veiligheid. U kunt ook deelnemen aan gesprekken zonder dat de Teams-app vereist is. Maar om een gesprek te starten en van andere functies te profiteren, moet u een Microsoft-account hebben. Het werkt geïntegreerd op telefoons en computers. Het is een sterke concurrent, zelfs als we het als een van de alternatieven voor Zoom beschouwen.

Naast deze functies bevat het toegankelijkheidsfuncties voor mensen met fysieke beperkingen, zoals slechtzienden. Bestanden worden gedeeld in groepen. Deze worden gesynchroniseerd met een kopie die is opgeslagen in de OneDrive-cloudopslag van Microsoft en een lokale SharePoint-omgeving. Zo kunnen mensen in de groep de bestanden bewerken. Al uw gegevens in chat, notities of bestanden zijn versleuteld. Andere functies zijn aanpasbaar door het toevoegen van notities, websites en apps, het bekijken van likes, @vermeldingen en antwoorden met één tik, en het gebruiken van chat in plaats van e-mail.

Hipcall

Hipcall is een alles-in-één communicatieoplossing voor bedrijven. Telefoonsysteem, callcenter, videovergadering, sociale en directe chatfuncties zijn beschikbaar en streven ernaar de beste communicatiemiddelen naar voren te brengen. Moed plaatst geest en wetenschap, menselijk kapitaal en gewetenswaarden op de voorgrond. Hipcall heeft specifieke producten voor de industrie en werkteams. Het zal de juiste keuze zijn voor e-commerce, callcenters, onderwijs, gezondheidszorg, IT- en SaaS-bedrijven. Het is ook een goede applicatie voor klantenservice en verkoopteams om hun bedrijf en werk effectief te beheren.

Teams die vanuit verschillende regio’s werken, kunnen ook gebruik maken van het Hipcall-product. U kunt beginnen met het uitproberen van deze producten, die we een van de alternatieven voor Zoom kunnen noemen, door een demo aan te vragen. Er zijn producten voor allerlei soorten behoeften beschikbaar. Hipcall is een zeer goede oplossing voor bedrijven. Het voldoet aan alle communicatiebehoeften.

Conclusie

In de huidige omstandigheden hebben we meer dan ooit video- en spraakoproepen nodig om onze geliefden op afstand te zien of met onze collega’s te werken. Zoom en Zoom-alternatieven dienen dit doel. Elke dag verschijnt er een nieuw technologieproduct. Om de meest nuttige te kiezen, is het nodig om hun functies te kennen. In ons artikel hebben we het gehad over Zoom en de alternatieven.

Video-oproepapplicaties bieden oplossingen voor veel van onze behoeften. In de nieuwe wereldorde hebben we de waarde van communicatie beter begrepen. En met deze applicaties kunnen we direct en effectief communiceren. Als je meer wilt weten over virtuele vergaderingen, kun je een kijkje nemen op onze blogpost over De beste gids voor virtuele vergaderingen: wat is een virtuele vergadering en waarom geven bedrijven er de voorkeur aan?

Bron:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.