Wat is en callcenter? 2 soorten oproepen

Lees meer over de verschillende soorten callcenters en hun functie. Kijk welk type het beste bij u past.

Wat is en callcenter? 2 soorten oproepen
Wat is en callcenter? 2 soorten oproepen

Wat is een Callcenter?

In deze blogpost beantwoorden we de vraag “Wat is een callcenter?”. Een callcenter is een afdeling van een bedrijf die telefoongesprekken ontvangt en voert en communiceert met klanten. Het callcenter kan klachten behandelen en oplossen, ondersteuning bieden over producten of de producten verkopen. Door professionele communicatie tussen bedrijven en hun klanten via het callcenter kunnen sterke relaties worden opgebouwd. Deze diensten, die klanten gelukkiger, loyaler en dichter bij het kopen van producten maken, staan bekend als de meest voor de hand liggende methode om meer inkomsten voor bedrijven te genereren en klanten te behouden. Er zijn twee hoofdtypen oproepen of interacties: inkomende oproepen en uitgaande oproepen.

Wat is een inkomende en uitgaande oproep?

Deze soorten oproepen zijn de belangrijkste:

Inkomende oproepen

Wanneer klanten een probleem hebben of een vraag stellen over uw product, bellen ze uw callcenter en het zijn inkomende oproepen. Inkomende oproepen zijn centra die reageren op oproepen van klanten naar bedrijven. Inkomende oproepen in dergelijke callcenters behandelen meestal alle belangrijke zaken voor bedrijven, zoals informatie verkrijgen van klantvertegenwoordigers over het product of het gerelateerde onderwerp, oplossingen zoeken voor hun problemen, actie aanvragen of producten/diensten kopen.

Als je meer wilt lezen over inkomende oproepen, kun je onze andere blogposts bekijken.

Uitgaande oproepen

Als uw team gegevens heeft en oproepen maakt op basis van die gegevens, zijn het uitgaande oproepen. Uw team maakt alleen oproepen en verkoopt bijvoorbeeld een product of doet een tevredenheidsonderzoek. Uitgaande oproepen zijn callcenters die oproepen maken. De klantvertegenwoordiger die de oproep zal maken in dergelijke callcenters heeft bepaalde informatie over de klant. Het handelt in overeenstemming met de gegevens die het in bezit heeft en voert het hoofddoel van de operatie uit. De meeste uitgaande callcenters zijn gericht op verkoop of informatie. Ze bereiken altijd de meest potentiële klanten op basis van de informatie die ze hebben en proberen deze klanten om te zetten in echte klanten of ze op te nemen in een campagne.

Als je meer wilt lezen over uitgaande oproepen, kun je onze andere blogposts bekijken.

Welke tools heb je nodig om een ​​callcenter op te zetten?

IVR-systeem

Als je een goed IVR-systeem hebt, zullen je klanten die je bellen niet gemakkelijk ophangen en zijn ze blij om snel verbinding te maken met een relevante agent. Je hebt een IVR-systeem nodig om je oproepen correct te beheren en te sturen.

Meet de statistieken van de oproepagenten

Er moet een systeem zijn waarin u al uw oproepgegevens kunt zien. Hoeveel oproepen ontvangt of maakt u of hoe lang duurt het voor uw agent om met een klant te praten of een probleem telefonisch op te lossen.

Supervisie en monitoring voor oproepen

De manager of de geautoriseerde persoon wil de oproepen controleren en beluisteren. Op die manier kan hij/zij het type oproep meten en volgen en de kwaliteit van de oproepen verbeteren.

Wat is het doel van het gebruik van callcenters?

  1. Telemarketing: Het helpt dat u mensen kunt bereiken die uw bedrijf en product niet kennen en uw bedrijf en product kunt introduceren en promoten.
  2. Marktonderzoek: U kunt uw marktonderzoek doen en erachter komen hoe mensen reageren op uw product.
  3. After-sales service: Wanneer de klant uw product koopt, kunnen uw agenten helpen wanneer de klant hulp nodig heeft met uw product.

Sectoren die callcenters hebben:

  • Financiën/banken
  • Gezondheidszorg/ziekenhuizen
  • Toerismebedrijven
  • Luchtvaartmaatschappijen
  • Ministeries
  • E-commercebedrijven
  • Export-/importbedrijven
  • Telecommunicatiebedrijven
  • Verzekeringsmaatschappijen
  • Softwarebedrijven
  • Mediabedrijven
  • Energiesectorbedrijven
  • Logistieke bedrijven
  • Privéscholen
  • Online markten
  • Automotive industrie

In deze blogpost hebben we de vraag “Wat is een callcenter?” beantwoord. Vond je dit artikel nuttig? Laat het ons weten door een opmerking hieronder achter te laten. Als je wilt, kun je ook meer lezen over wat een callcenter is.

Bron:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.