Voordelen Sales App & 4 voorbeelden

Bekijk de voordelen van het gebruik van verkoop-apps om het verkoopproces te stroomlijnen. Leer het meer.

Voordelen Sales App & 4 voorbeelden
Voordelen Sales App & 4 voorbeelden

Waarvoor worden verkoop-apps gebruikt?

Een bedrijf heeft veel kosten naast de productieprijs van het product of de dienst. Als we een algemene naam geven, kunnen we zeggen dat deze kosten marketingkosten zijn. Deze kosten zijn voor aankondigingen van product- of dienstbeëindiging en om potentiële klanten of klanten te overtuigen om te kopen of opnieuw te kopen. Zoals campagnes, promoties, marketing- en verkoopmedewerkerskosten, enz … Maar met verkoop-apps besparen bedrijven veel kosten door de verkoop te digitaliseren. Via verkoop-apps heeft het de functies die een verkoper of team moet doen.

Verkoop-apps beginnen zelfpromotie na een bepaalde verkoop. Omdat een andere functie van zoekmachines is dat ze de meest bezochte en meest gemaakte verkopen benadrukken. Wanneer u zoekt naar een product of dienst, verschijnt het op de eerste of laatste plaats. Hoe meer het product of de dienst wordt verkocht, hoe meer mensen het ontdekken. Op deze manier, hoe meer mensen het bezoeken, hoe meer het opvalt. Zo krijg je een opwaartse voordelen marketing- of advertentiecyclus.

Wanneer de klant een aankoop doet, hebben apps informatie nodig om de verkoop te voltooien. Verkoop-apps vragen deze informatie om deze gratis lidmaatschap door klanten te maken en de klant kiest ervoor om bepaalde persoonlijke informatie te verstrekken. Op deze manier creëren bedrijven hun eigen klantgegevens en kunnen ze hun CRM-systemen effectiever gebruiken. Hierdoor kan het bedrijf gemakkelijker doelgroepen maken en kunnen ze op basis van de gegevens een strategisch marketingplan op lange of korte termijn maken.

Verkoop-apps kunnen ook zien naar welk product of welke dienst klanten kijken en identificeren wat de klant nodig heeft. Deze analyses kunnen worden doorgestuurd naar de R&D-afdeling, zodat producten of diensten kunnen worden ontwikkeld of een nieuw product op de markt kan worden geïntroduceerd volgens de marktbehoeften.

Door de like of dislike-knoppen te gebruiken, kunnen bedrijven de persoonlijke voorkeuren van de klant leren. Ze kunnen de klantenpersona definiëren door feedback te ontvangen via de opmerkingen. Zo kan personalisatie gemakkelijker worden gemaakt en kunnen bedrijven unieke campagnes voor klanten presenteren.

Voordelen van het gebruik van Sales Apps

Alles volgen

Tegenwoordig biedt de digitale wereld bedrijven de mogelijkheid om instant en correcte informatie te ontvangen waar en wanneer ze maar willen. Bedrijven kunnen met sales apps direct de data van hun bedrijf bekijken en de nieuw binnenkomende data bekijken. Als bedrijven een bepaalde situatie willen controleren, kunnen ze alles volgen. Op deze manier wordt er geen data gemist en worden er minder foutieve resultaten behaald.

Een ander voordeel is dat bedrijven alle documenten moeten archiveren, maar het kan moeilijk zijn om deze te vinden als ze nodig zijn. Na verloop van tijd kunnen oude documenten verloren gaan en moeilijk te kopiëren zijn. Maar met apps worden documenten omgezet naar data. Data neemt geen fysieke ruimte in beslag en is veel gemakkelijker te bewaren en te kopiëren. Bovendien is het risico op gegevensverlies erg laag. Op deze manier kun je alles volgen wanneer je maar wilt, zonder tijd te verspillen.

Tijdbesparing

Stel je voor dat je thuiskomt na een verschrikkelijke en vermoeiende dag. Je voelt je te lui om te gaan winkelen na het werk. Je wilt waarschijnlijk meer tijd besteden aan ontspannen in plaats van winkelen. Op dit punt zijn sales apps erg handig. Door onderzoek te doen op internet, beslis je wat je wilt kopen. Je hoeft niet naar de winkels te gaan. Je bespaart enorm veel tijd en hoeft je tijd niet te verspillen aan face-to-face winkelen.

Dit heeft niet alleen voordelen voor klanten, maar ook voor bedrijven. Bijvoorbeeld, er worden analyses gemaakt van verkoopcijfers, winst en omzet in alle winkels. Je kunt vanaf één plek verkopen naar een specifieke locatie en je hebt een geografisch segment. Deze analyses kunnen dagelijks zo snel mogelijk worden uitgevoerd. In sales apps heb je slechts één online winkel. Je kunt dus vanuit een online winkel aan veel plaatsen verkopen. Bovendien kun je van moment tot moment veel factoren volgen en analyseren, zoals verkoop, omzet en winst. Om deze reden hoef je niet te wachten op een bepaalde tijd en wordt er geen tijd verspild.

Kortom, bedrijven kunnen met sales apps alle bewegingen van hun bedrijf bekijken, niet alleen de financiële en verkoopstatus, zonder te hoeven wachten tot het einde van de dag of het weekend. Een ander voordeel is dat er geen beperkingen zijn wat betreft geografische factoren. Het belangrijkste is waar je wilt verkopen. Bovendien kunnen klanten zonder face-to-face winkelen aankopen doen met behulp van sales apps. Het is veel moeitelozer en gemakkelijker.

Voordelen van het gebruik van Sales-apps

Alles bijhouden

Tegenwoordig biedt de digitale wereld een instant en correcte informatieflow wanneer en waar bedrijven het willen. Bedrijven kunnen direct de gegevens in hun bedrijf en de nieuwe binnenkomende instant gegevens bekijken met sales-apps. Als bedrijven een situatie willen controleren, houden ze alles bij. Tegelijkertijd mis je geen gegevens, dus is de kans kleiner dat je foutieve resultaten krijgt.

Een ander ding is dat bedrijven alle documenten moeten archiveren en dat het moeilijk is om ze te vinden wanneer ze nodig zijn. Na verloop van tijd kunnen oude documenten verloren gaan en moeilijk te kopiëren zijn. Maar apps converteren documenten naar gegevens. Gegevens nemen geen fysieke ruimte in beslag. Het is veel gemakkelijker om het bij te houden en te kopiëren. Bovendien is het risico op gegevensverlies zeer laag. Je kunt alles bijhouden wanneer je maar wilt zonder tijd te verspillen.

In contact blijven met het team

Sales-apps maken het mogelijk om samen te werken met verschillende afdelingen en teams. Sales-apps kunnen een verscheidenheid aan gegevens verzamelen, zoals klantenvoorkeuren, welk product of welke service klanten verkiezen (nieuwe trends), de aankoopcriteria van klanten, het totale aantal verkopen, inkomsten, verzendkosten, zaken die klanten missen en verwachten dat u verbetert, gebieden waar u het verschil maakt, enzovoort. Deze gegevens maken meer realistische analyses mogelijk en vergemakkelijken de overdracht van informatie tussen afdelingen en teams. Hierdoor blijft het team in constante communicatie en is er sprake van effectiever teamwork.

Sales-apps blijven voortdurend gegevens overdragen. Hierdoor worden korte termijn veranderingen snel opgemerkt en kan er onmiddellijk op situaties worden gereageerd. Het zorgt ervoor dat teams collectief en dynamisch werken en contact houden met andere teams om te voorkomen wat voorkomen moet worden.

Kortom, het bedrijf is holistisch. Elke kleine verandering kan alle afdelingen beïnvloeden. Van de IT-afdeling tot de HR-afdeling of van de marketingafdeling tot de financiële afdeling, alles is met elkaar verbonden. Sales-apps houden de informatiestroom levendiger en effectiever. Om deze reden moeten teams en afdelingen een goed communicatienetwerk opzetten en contact houden met andere teams.

De 4 beste sales-apps om de verkoop te verhogen

Hubspot’s producten en diensten

Hubspot is een softwarebedrijf dat in 2006 is opgericht door Brian Halligan en Dharmesh Shah. Hubspot’s producten en diensten zijn bedoeld voor bedrijven. Het wordt gebruikt in de marketing-, verkoop-, management-, en klantenservice- of klantenondersteuningsafdelingen van bedrijven. Het heeft ook integratiefuncties voor PieSync, salesforce.com, SugarCRM, NetSuite, Microsoft Dynamics CRM en meer. Alle producten hebben twee opties, gratis en premium.

CRM - Klantrelatiebeheer

CRM - Klantrelatiebeheer is een software systeem dat bedrijven helpt om communicatie met de klant tot stand te brengen. Bedrijven maken gebruik van communicatie vanuit verschillende kanalen met de klant. Maar CRM bundelt deze kanalen tot één enkel kanaal. Op deze manier kunnen veel verschillende kanalen en gebieden gemakkelijk worden beheerd vanuit één tool. Het creëert en bewaart ook de database van het bedrijf.

Marketing Hub

Dit is marketing automation software die functies biedt voor het beheer van de marketingafdeling van uw bedrijf, het beheer van uw marketingcampagnes en promoties, en de analyse van klantgegevens. Functies zijn onder meer:

  • LiveChat
  • Social Media Management
  • SEO
  • Formulier- of enquêtebuilder
  • Marketingautomatisering
  • E-mailmarketing
  • Account-gebaseerde marketing
  • Lead Tracking & Management
  • Marketinganalyse
  • Salesforce-integratie

Sales Hub

Het is een CRM-systeem waarmee het bedrijf effectievere communicatie en klantbetrokkenheid kan opzetten. Ook draagt het bij aan het maken van het verkoopproces. Functies zijn onder meer:

  • E-mailtracking & meldingen
  • E-mailsjablonen & planning
  • Documentbeheer & -tracking
  • Oproeptracking & -opname
  • Contactbeheer & klantprofiel
  • Afspraak- & vergaderscheduler
  • Verkoopautomatisering
  • Verkoopanalyse en -rapportage
  • Pipelinebeheer
  • Contact-, deal- en taakbeheer
  • e-handtekeningen

CMS - Content Management Software Hub

CMS is een softwareproduct dat helpt bij het maken van een website en wordt gebruikt om verschillende inhoud en ontwerpen te maken met CRM-ondersteuning. Het zorgt ervoor dat websites geoptimaliseerd zijn voor elk apparaat. Het maakt de personalisatie van de website voor elke klant mogelijk. Bovendien biedt CMS een enterprise-class web application firewall. Ondersteund met SSL, private CDN, SSO-abonnementen enzovoort.

  • SEO-aanbevelingen
  • Website-thema’s
  • Volledig geïntegreerde CRM
  • Drag-and-drop editor
  • Adaptief testen
  • Contact-attributierapportage
  • Lokale website-ontwikkeling
  • Serverloze functies
  • Developer Docs & Community
  • Dynamische content Code alerts en 24/7 beveiligingsmonitoring & bedreigingsdetectie
  • Content delivery network & aangepaste CDN-configuratie
  • Standaard SSL-certificaat
  • Activiteitenlogboek en partitionering
  • Prestatiemonitoring van de site
  • Reverse-proxyconfiguratie

Service Hub:

Service Hub is een geïntegreerd CRM-product dat het klantenservicesysteem helpt. Het biedt het beheer van alle communicatiekanalen voor klantenservice. De communicatie met de klant wordt vastgelegd in geschreven of audioformaat en bovendien omgezet in gegevens. Deze gegevens worden vastgelegd en beveiligd.

  • Het meten en helpen bij de ontwikkeling van de prestaties van medewerkers
  • Klantfeedbackonderzoeken
  • Analyse van klantfeedback bieden
  • Prognoses
  • Gedeelde inbox
  • Geïntegreerd CRM-platform
  • Rapporteringsdashboards
  • Geautomatiseerde klantenservice
  • Team e-mail
  • Live chat
  • Ticket-creatiebots
  • Vergaderplanning
  • Maak de veelgestelde vragen grafieken, artikelen, video’s en documentatie
  • Klantenserviceautomatisering
  • Kennisbank
  • Meerdere ticket-pijplijnen
  • Video-creatie
  • Aangepaste ondersteuningsformulierenvelden

Operations Hub:

Operations Hub is het software systeem dat zorgt voor synchronisatie van klantgegevens en een automatisch instructiesysteem voor bedrijven. De gegevens zijn geïntegreerd met het CRM-systeem. De bijdrage van CRM’s de gegevens worden 24/7 in het systeem geïntegreerd en kunnen op elk moment worden gecontroleerd en verwerkt. Het kan ook worden gebruikt voor de afdelingen van het bedrijf en voor interdepartementaal management. Het verbindt software systemen en verkoop-apps voor het bedrijf. Als voorbeeld heeft het functies zoals bidirectionele synchronisatie, aangepaste veldafbeeldingen, filtering en geschiedenissynchronisatie om al uw teams georganiseerd te houden. Kenmerken:

  • Data synchronisatie
  • Automatisering van gegevenskwaliteit
  • Aangepaste eigenschappen
  • Programmeerbare automatisering
  • Workflow-extensies
  • Teambeheer en machtigingen
  • Uitgebreide operationele capaciteit

Zendesk

Zendesk is opgericht in San Francisco. Zendesk is CRM-gepowerde cloud-software waarmee u via elk kanaal contact kunt maken met klanten. Wanneer het probleem optreedt, biedt de Zendesk-oplossing een aanpasbaar front-end portaal, live chat-functies en integratie met verkoop-apps zoals Salesforce en Google Analytics. Het is ook geïntegreerd met CRM-Customer Relationship Management. De klanten van het bedrijf nemen communicatie op via telefoon, chat, e-mail, sociale media of elk communicatiekanaal. Het converteert documenten in gegevens en slaat ze veilig op. Bovendien stelt Zendesk klantenservice in staat om effectiever te werken door communicatiekanalen en de verkregen gegevens op één platform te verzamelen. Zendesk wordt gebruikt in een breed scala aan verticale markten, van klein tot groot, waaronder technologie, overheid, media en detailhandel.

Service en producten van Salesforce

Salesforce.com, Inc. is een Amerikaans cloud-based softwarebedrijf gevestigd in San Francisco. IBM, Accenture en Saggezza werken samen om Salesforce cloud-based services te integreren in hun bedrijven. Salesforce is de taak- en problemenbeheertool. Het biedt volgcapaciteiten voor verhoogde gevallen en conversatiefuncties voor sociale netwerken. Websites hebben analytische tools en functies zoals e-mailmeldingen, Google-zoekopdrachten. Bovendien biedt het Customer Relationship Management - CRM-service. Er zijn veel variëteiten.

  • IoT
  • work.com
  • Commerce Cloud
  • Sales Cloud
  • ServiceCloud
  • Data Cloud (inclusief Jigsaw)
  • Marketing Cloud
  • Community Cloud (inclusief Chatter)
  • Manufacturing Cloud
  • Analytics Cloud
  • App Cloud,
  • Vaccine Cloud

Force.com

Er is een Salesforce PaaS-functie die verschilt van sommige concurrenten. Force.com is een platform als een service waarmee ontwikkelaars plug-in-toepassingen kunnen maken die zijn geïntegreerd in de hoofd salesforce.com-toepassing. Deze toepassingen van derden zijn opgenomen in het Salesforce.Force.com-platform, worden doorgaans elke drie jaar vernieuwd als volledige versies. Omdat het platform aan hun ontwikkelaars wordt aangeboden als een service, ontvangt elk van de ontwikkelingsvoorbeelden al deze updates.

Experience Cloud

Met Experience Cloud of Community Cloud biedt Salesforce de mogelijkheid om online web-eigenschappen te creëren voor externe samenwerking, klantenservice, channel sales en andere speciale portals om voorbeelden van hun producten of diensten aan hun klanten te presenteren. Sales Cloud is geïntegreerd met Cloud Cloud en sales apps. Op deze manier wordt gemakkelijk aanpassing geboden.

Work.com

Work.com is een bekende oude naam Rypple is een sociaal prestatiebeheerplatform dat tot doel heeft managers en werknemers te helpen bij het verbeteren van de bedrijfsprestaties. Rypple heeft samengewerkt met Facebook en samen hebben ze “Loops” gemaakt, korte versies voor feedbackloops. Work.com biedt de mogelijkheid feedback te verzamelen van collega’s, vooruitgang te boeken naar doelen en coaching van supervisors voor prestatiebeoordelingen.

Tot slot heeft Work.com in 2011 een meer formele managementmethodologie genaamd OKR - Objectives and Key Results ontwikkeld en gecreëerd voor Spotify. Salesforce.com heeft Rypple in 2012 gekocht en de naam veranderd in Work.com.

myTrailhead

myTrailhead is een online trainingsplatform dat kan worden aangepast aan klanten. Het platform biedt speciale onderwijsinhoud voor gebruikers van Salesforce. Het stelt gebruikers ook in staat om hun eigen educatieve inhoud en programma’s te maken en te publiceren.

Salesflare

Salesflare is een CRM-systeem dat wordt gebruikt door kleine en middelgrote B2B-bedrijven. Terwijl gebruikers meestal een lid van een plaats krijgen, is er een toestemmings- of toestaanvak onderaan. Als de gebruiker deze vakjes aanvinkt, verzamelt het gegevens en automatiseert het gegevensinvoer die de gebruiker normaal gesproken in een CRM zou hebben. Salesflare is met de integratie van CRM-systeem; verkooptracking en automatisering, integratiefuncties op uw website of verkoop-apps, om te meten of het product trending is, enz … Het heeft ook e-mailmonitoring, uitgebreide persoonlijke e-mailmogelijkheden, A/B-testen, sociale integraties, verkoopanalyse en een geautomatiseerd adresboek. Het kan ook op alle apparaten worden gebruikt. Functies:

  • Contact- en accountbeheer
  • Opportunity- en Pipeline-beheer.
  • Taak- / Activiteitenbeheer
  • Territorium- en Quota-beheer
  • Desktopintegratie
  • Offerte- en orderbeheer
  • Klantcontractbeheer
  • Marketingautomatisering
  • E-mailmarketing
  • Leadbeheer
  • Sociale samenwerkingsfuncties
  • Sociale netwerkintegratie
  • Ondersteuning voor mobiele gebruikers
  • Rapportage
  • Dashboards

Conclusie

Sales-apps zijn een tool waarmee de klant op een digitaal platform kan winkelen. Er zijn veel redenen waarom bedrijven verkoop-apps gebruiken.

  • Verkoop-apps bieden effectievere en goedkopere reclame in de digitale omgeving.
  • Verkoop-apps-lidmaatschap is vereist voor klanten om sommige bewerkingen uit te voeren. Zo wordt met toestemming van de klant ervoor gezorgd dat de klantgegevens worden verzameld.
  • Markt- en klantbehoeften bepalen.
  • Feedback kan worden ontvangen van de klant via het scoresysteem, beoordelingen en opmerkingen. Zo wordt het gemakkelijker om aan te passen of te personaliseren.
  • Informatiestroom wordt geboden met verkoop-apps, en u kunt problemen in uw afdelingen opmerken en oplossen.
  • Het biedt middelen voor de zelfontwikkeling van het bedrijf.

Voordelen van het gebruik van verkoop-apps

Alles volgen

Het voordeel van digitalisering is dat mensen nu sneller toegang hebben tot de juiste informatie, wanneer ze maar willen, zonder te hoeven wachten. Met verkoop-apps kunnen bedrijven rechtstreeks gegevens en nieuwe binnenkomende gegevens bekijken. Als we het simpel houden; u kunt alles volgen wanneer u maar wilt, zonder tijd te verspillen.

Tijd besparen

Wanneer de klant de verkoop-apps gebruikt, bespaart deze tijd die anders zou worden besteed aan reizen om te winkelen, tijd om productonderzoek te doen en wachttijd in de betaallijn. Wanneer bedrijven verkoop-apps gebruiken, kunnen ze al hun transacties bekijken zonder te hoeven wachten tot het einde van de dag of het weekend. Verkoop-apps zorgen ervoor dat er niet meer gewacht hoeft te worden om gegevens te verzamelen. Hierdoor kunnen bedrijven tijd besparen.

In contact blijven met het team

Verkoop-apps kunnen een verscheidenheid aan gegevens verzamelen. Deze gegevens zijn een meer realistische analyse en vergemakkelijken de overdracht van informatie tussen afdelingen en teams. Dit stelt het team in staat om in constante communicatie te blijven en effectiever te werken.

Voorbeelden van Verkoop Apps

  • Hubspot is een softwarebedrijf. De producten zijn geïntegreerd met CRM. Het wordt gebruikt in marketing-, verkoop-, management- en klantenserviceafdelingen van bedrijven.
  • Zendesk is een door CRM aangedreven cloudsoftware waarmee u via elk kanaal contact kunt maken met klanten. Wanneer er een probleem is, kan Zendesk oplossingen bieden via een aanpasbaar front-end portaal met de integratie van verkoop-apps. Zendesk wordt gebruikt in een breed scala aan verticale markten, van klein tot groot, waaronder technologie, overheid, media en detailhandel.
  • Salesforce. com, Inc. is een cloudgebaseerd softwarebedrijf en ook een PaaS-bedrijf. Salesforce is de taak- en probleembeheertool. Het biedt volgfuncties voor toegenomen gevallen en conversatiefuncties voor sociale netwerksites en analytische tools en functies zoals e-mailmelding, CRM, Google-zoekopdracht, enz.
  • Salesflare is een CRM-systeem dat wordt gebruikt door kleine en middelgrote B2B-bedrijven. Salesflare heeft functies zoals verkoop-tracking en -automatisering, integratiefuncties op uw website of verkoop-apps, het meten of het product trending is.

Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp Verkoop, kunt u een kijkje nemen op onze andere blogposts die betrekking hebben op Verkoop.

Bronnen:

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/HubSpot
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Salesforce

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.