VoIP versus vaste lijn: wat is beter?

Ontdek de verschillen tussen VoIP en vaste telefoonsystemen. Ontdek welke beter geschikt is voor uw behoeften.

VoIP versus vaste lijn: wat is beter?
VoIP versus vaste lijn: wat is beter?

In deze post zullen we uitleggen wat het verschil is tussen VoIP en vaste telefoons en welk systeem mensen zouden moeten verkiezen.

Over Voice over IP (VoIP)

VoIP, wat staat voor Voice over Internet Protocol, wordt ook wel IP, internet telefonie en internetbellen genoemd. VoIP is een systeem waarmee je gemakkelijker kunt communiceren door telefoongesprekken te voeren via een internetverbinding in plaats van traditionele vaste telefoonlijnen die draden gebruiken om een ​​verbinding tot stand te brengen. Ook met de vergelijking tussen VoIP en vaste telefoons, zul je zien dat VoIP het gemakkelijker en goedkoper maakt om het aantal telefoons voor je personeel te verhogen door de afhankelijkheid van vaste telefoons van je bedrijf te verminderen. Op deze manier kun je comfortabeler communiceren met je groeiende personeelsbestand.

Als je meer wilt weten over VoIP, kun je onze blogpost bekijken over de VoIP-telefoongids: alles wat je moet weten over VoIP-technologie en de top 4 voordelen.

Wat heb je nodig voor een VoIP-systeem?

Als je besluit om een ​​VoIP-systeem te gebruiken door VoIP versus vaste telefoons te vergelijken, heb je allereerst een internetverbinding nodig, aangezien VoIP een internetverbinding gebruikt. Je hebt alleen een van de DSL-, kabel- of glasvezelinternetverbindingen nodig. Daarnaast heb je een telefoon nodig om VoIP te gebruiken, of het nu een SIP-telefoon, softphone of analoge telefoonadapter is.

Als je telefoongesprekken wilt voeren via je pc of je mobiele telefoon, heb je een headset nodig als je de voorkeur geeft aan een softphone, of als je de voorkeur geeft aan een SIP-telefoon, moet je een bureautelefoon gebruiken. Als je in plaats van deze twee telefoons een analoge telefoonadapter wilt gebruiken, volstaat een analoge telefoonadapter die krachtig werkt via VoIP voor je bedrijf. Om een ​​VoIP-systeem op te zetten, is het allereerst nuttig om te bepalen welk systeem meer voordelen heeft voor jou en welke de juiste keuze kan zijn voor je bedrijf wanneer je VoIP versus vaste telefoons vergelijkt.

Voordelen en nadelen van VoIP

Het VoIP-systeem is populairder geworden naarmate de technologie verbeterd is en de behoeften en eisen zijn toegenomen. Maar natuurlijk heeft VoIP vele voordelen en nadelen voor uw bedrijf als het gaat om communicatieproblemen. Dankzij deze voordelen en nadelen wordt het gemakkelijker om VoIP vs. vaste lijnen te vergelijken en een keuze te maken.

Voordelen

Kostenbesparend

VoIP kan u een goedkope en kosteneffectieve oplossing bieden. Omdat uw oproepen via internet worden gemaakt, hoeft u alleen te betalen voor internettoegang, niet voor belminuten of extra telefoondiensten. In plaats van twee aparte rekeningen te hebben bij een telefoonprovider en een internetprovider, kunt u uw kosten verlagen met één enkele rekening. U betaalt ook minimale kosten voor internationale gesprekken en krijgt gratis belmogelijkheden tussen de locaties van uw bedrijf. Dus VoIP kan kosteneffectief zijn voor lange gesprekken. Bij het vergelijken van VoIP vs. vaste lijnen kan een multi-lijn systeem duur zijn, en extra functies zoals het doorverbinden van oproepen, het opnemen van oproepen of wachtrijen kunnen uw kosten verhogen.

Als u hebt besloten om VoIP te gebruiken nadat u VoIP vs. vaste lijnen hebt vergeleken, is er minder hardware nodig en hebben VoIP-hosts geen nieuwe hardware nodig. Omdat de spraakgegevens via internet worden verzonden, is het ook goedkoper voor mensen die op afstand werken, omdat er ongeacht de afstand geen extra kosten in rekening worden gebracht. U kunt gemakkelijk voldoende afstand overbruggen door internet te gebruiken. Met andere woorden, zolang uw internetprovider voldoende is en breedband heeft, hebt u de mogelijkheid om zoveel oproepen te maken als u wilt met VoIP zonder buiten uw contract te betalen.

Overal verbinding

De zakelijke wereld groeit en ontwikkelt zich dagelijks, daarom is het voor uw bedrijf erg belangrijk om overal bereikbaar te zijn. Hier komt de overal verbinding, een ander voordeel van het VoIP-systeem. Dankzij VoIP kunt u, of u nu thuis, op het werk of in een andere stad bent, gemakkelijk uw partners of medewerkers bereiken die u voor uw bedrijf wilt bereiken door deze technologie te gebruiken, zolang u op elke locatie waar u zich bevindt een internetverbinding heeft, en zij zullen u heel gemakkelijk kunnen bereiken.

Ook blijft het aantal mobiele werknemers groeien en is het beschikbaar zijn terwijl u weg bent, een manier om uw bedrijf flexibel te houden. Uw werknemers kunnen echter productief zijn en meer verbonden blijven, ongeacht waar ze zijn. Bovendien kunt u uw klanten bellen waar u maar wilt en wanneer ze u bellen, wordt de kans dat u niet bereikbaar bent, verkleind, zodat u geen zakelijke kansen mist die op uw pad komen. Dus, bij het vergelijken van VoIP versus landlijnen zal VoIP dankzij de overal verbinding functie veel functioneler zijn dan landlijnen.

Geluidskwaliteit

We weten allemaal dat onze grootste verwachting van een telefoon is dat het geluid dat we ontvangen en ons eigen geluid helder wordt overgebracht. Zolang onze stem kwalitatief wordt uitgesproken, kunnen sommige communicatieproblemen verdwijnen. Als u VoIP versus landlijnen vergelijkt, zult u zien dat de geluidskwaliteit van VoIP beter is. Zolang u een betrouwbare internetverbinding heeft, is de kwaliteit beter dan bij gewone telefoongesprekken. Gesprekken die met het VoIP-systeem worden gevoerd, bieden een service zonder vertragingen of onderbrekingen. Dankzij VoIP, dat een oplossing biedt voor telefoon- en stemonderbrekingen, zullen uw gesprekken van betere kwaliteit zijn. Bij het vergelijken van VoIP versus landlijnen is dit verschil duidelijker te zien.

Over Landlijnen

Landlijnen zijn een traditioneel telefoonsysteem, een apparaat met een fysieke lijnverbinding naar een telecommunicatienetwerk, en werken via koperen draden van het telecommunicatiebedrijf naar de locatie, wat enigszins rommelig maar betrouwbaar is. Het is een type lijn dat je thuis of op het werk kunt gebruiken, met een abonnement dat alleen door jou kan worden opgezegd. Bovendien kun je de vaste lijn niet ergens anders mee naartoe nemen dan naar huis of werk. De vaste lijn is een beproefde en geteste technologie, maar als je het vergelijkt met VoIP vs. landlijnen is het een oude technologie die de laatste jaren weinig verbetering heeft gezien.

Voordelen

Consistentie

Tegenwoordig communiceren we bijna alle soorten communicatie via internet, maar helaas hebben we problemen met communiceren wanneer we geen internetverbinding hebben. In vergelijking met VoIP vs. landlijnen, terwijl VoIP internet gebruikt om een verbinding en communicatie te bieden, stelt landlijnen je in staat om te communiceren zonder verbonden te zijn met internet, dus zelfs als het internet op je kantoor is afgesneden, kun je gemakkelijk oproepen maken zolang je landlijnen hebt. Op deze manier kunnen je klanten je bereiken zonder onderbreking, wat een zeer belangrijk voordeel is voor jouw bedrijf.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een belangrijk probleem voor ons allemaal en een must voor een telefoongesprek. Dit is een veel belangrijker probleem, vooral als je een bedrijf hebt waar je vaak klanten ontmoet. Als je VoIP vs. landlijnen vergelijkt, kun je zien dat landlijnen gebruikmaken van verbindingkabels, zodat je oproepen niet vanzelf zullen wegvallen. Op deze manier zal zowel je productiviteit beter zijn als je klanten geen probleem hebben om je te bereiken. Bovendien zijn landlijnen bij natuurrampen of slechte weersomstandigheden minder vatbaar om afgesneden te worden en werken ze gemakkelijker, of kunnen ze zelfs als ze kapot gaan gemakkelijk worden gerepareerd.

Nadelen

Hoge kosten

We hebben hierboven uitgelegd waarom VoIP minder kost. Nu kunnen we het vergelijken met landlijnen. Landlijnen hebben alleen de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren, en als je verschillende functies nodig hebt voor je bedrijf, zoals bijvoorbeeld videomeetings en het opnemen van gesprekken, dan moet je een extra vergoeding betalen. Ook zal de kost van je langeafstandsgesprekken veel hoger zijn, bijvoorbeeld als je van heel ver weg je klant moet bellen. Daarnaast worden buitenlandse gesprekken met landlijnen aan een bepaalde vergoeding onderworpen, dus als je VoIP vs. landlijnen vergelijkt, zie je dat VoIP in dit opzicht voordeliger is.

Oude technologie

Tegenwoordig kan het voor je bedrijf zeer slechte gevolgen hebben als je achterloopt op de technologie. Als je VoIP vs. landlijnen vergelijkt, zie je dat het grootste verschil tussen hen de technologie is en het is duidelijk dat landlijnen helaas achterblijven op dit gebied. VoIP, dat technologie zeer efficiënt gebruikt, laat de landlijn achter zich. Bovendien wordt het steeds meer een noodzaak voor bedrijven om van overal ter wereld op elk moment te kunnen bellen, en je bedrijf heeft dit nodig, maar landlijnen staan dit niet toe en beperken daarmee de mogelijkheden van je bedrijf.

Conclusie

In deze post hebben we VoIP vs. landlijnen voor je vergeleken en wilden we je helpen beslissen welk systeem meer geschikt is voor je bedrijf door de voor- en nadelen van beide systemen uit te leggen. Nu weet je wat de VoIP- en landlijnsystemen zijn en wat ze je kunnen bieden en wat de voordelen zijn voor je bedrijf en je klanten. Door VoIP vs. landlijnen te vergelijken, kun je gemakkelijk je werknemers en klanten bereiken door het juiste systeem te gebruiken. Door een beslissing te nemen, kan je bedrijf vooruitgang boeken en communicatieproblemen voorkomen.

Bron:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.