VoIP gids- VoIP-technologie & 4 voordelen

Ga aan de slag met VoIP-telefoons met onze uitgebreide gids. Meer informatie over functies en hoe u de.

VoIP gids- VoIP-technologie & 4 voordelen
VoIP gids- VoIP-technologie & 4 voordelen

De basisprincipes van VoIP-technologie

VoIP is een technologie die de kosten van uw telefoon verlaagt met een VoIP-telefoon. Het begrijpen van de reden waarom dit gebeurt, gebeurt pas na het begrijpen van de basisprincipes van VoIP-technologie.

  • VoIP is data: Eigenlijk is VoIP de data, zoals instant messages, sommige records en bestanden. Met VoIP wordt stem omgezet in een ander soort data. Misschien is dit moeilijk voor u om de technologie van VoIP te begrijpen, maar het en de stem die het transformeert zijn data. Dit zou dus de eerste basis moeten zijn die we moeten begrijpen.
  • VoIP gebruikt een ander netwerk: Systemen die zijn aangesloten op legacy-technologie vereisten twee aparte netwerken om zowel stem als data te bieden. Ze gebruikten een apart netwerk op de computer voor data, terwijl ze een apart netwerk op de telefoon hadden voor stem. Dankzij VoIP is de stemtechnologie geïntegreerd in een enkel datanetwerk en wordt er een veel eenvoudigere, goedkopere technologie aangeboden.
  • VoIP is realtime: Oude telefoons zijn ontworpen om hoogwaardige stemdiensten in realtime te bieden, en dit is hun belangrijkste en essentiële functie, dus voor VoIP is het nogal moeilijk geweest om dit te bieden. Maar het ontwikkelt zich in de loop van de tijd, en met goede software en netwerk kan het een service bieden met hoge stemkwaliteit in realtime in VoIP. Daarom kan een VoIP-telefoon nu oude telefoons vervangen.
  • VoIP is zich aan het ontwikkelen: Hoewel oude telefoons een systeem zijn waar u aan gewend bent en dat u al jaren gebruikt en tevreden over bent, worden ze niet langer ontwikkeld en verbeterd. Maar VoIP is altijd een ontwikkelende technologie en dankzij deze technologie is het nog steeds in ontwikkeling en open voor ontwikkeling. Naarmate de technologie van vandaag zich ontwikkelt, zal VoIP zich ook ontwikkelen en doorgaan met het aanbieden van meer succesvolle diensten.

Wat is een VoIP-telefoon?

Een VoIP-telefoon biedt telefoondiensten via internet. Het is een op internet gebaseerde telefonietechnologie. Gesprekken worden via internet gevoerd in plaats van via oude telefoons. Ook zijn VoIP-telefoongesprekken een zeer goedkoop systeem met verminderde infrastructuur en stellen ze u in staat om uw oproepen efficiënter en sneller te maken. Het biedt allerlei diensten die normale telefoondiensten bieden, het is dus een functioneel systeem tegen lagere kosten. Bovendien heeft VoIP veel basisfuncties zoals:

  • Virtuele centrale nummers die de oproepen van u en uw werknemers bijhouden.
  • Het biedt een probleemloze installatieservice op bestaande internetverbindingen.
  • Wijdverbreide en economische toepassing.
  • Het biedt eenvoudige integratie met andere softwaretoepassingen.

Wie gebruikt deze technologie?

Alle bedrijven die telefoniediensten gebruiken, kunnen het VoIP-systeem gebruiken omdat het zoals hierboven vermeld, veel nieuwe en zich ontwikkelende functies heeft. Bovendien gebruiken kleine, middelgrote en grote bedrijven VoIP-telefoons omdat ze de investering en productiviteit verhogen en u een betere klantervaring geven. Ook willen deze kleine en middelgrote bedrijven een goede en kwalitatieve service krijgen zonder zich financieel te overbelasten, en een ander voordeel voor hen is dat het de kosten tot een minimum beperkt en de functie efficiënter is, dus dit is heel goed mogelijk dankzij VoIP.

Top 4 voordelen van het bezitten van een VoIP-telefoon

Gratis internationale oproepen

Internationale oproepen worden veel gemakkelijker omdat VoIP-telefoons een compleet op internet gebaseerd systeem zijn. Daarom geeft het maken van internationale oproepen met een VoIP-telefoon in plaats van een vaste lijn u een groot voordeel. Dankzij VoIP kunnen uw oproepen gratis zijn omdat het een internetgebaseerd systeem is. U kunt ook het nummer dat u intern wilt bellen toevoegen aan uw systeem en doorgaan met het maken van gratis oproepen. Het VoIP-systeem hoeft niet fysiek in een land te zijn gevestigd omdat het een op internet gebaseerd cloud-systeem is, en u kunt uw oproepen zonder grote kosten maken door een internationaal virtueel schakelbordnummer te krijgen van het land dat u wilt.

Goedkoper dan Traditionele Vaste Lijnen

VoIP-systemen gebruiken uw beschikbare internet voor telefoongesprekken. Op deze manier hoeft u geen extra telefoonlijnen te gebruiken. Vooral in onze wereld waarin technologie voortdurend ontwikkelt, hebben we nu de mogelijkheid om veel van onze behoeften goedkoper te maken door internet te gebruiken. VoIP-telefoons zijn daarentegen een veel goedkoper systeem dan traditionele vaste lijnen. Door over te stappen op een VoIP-telefoonsysteem gebruikt u internet om oproepgegevens over te dragen, waardoor uw lange oproepen goedkoper worden. Traditionele vaste lijnen worden per minuut belast, wat duurder kan zijn voor uw bedrijf, dus het gebruik van VoIP bespaart uw bedrijf geld.

U Krijgt Meer Functies met een VoIP-Telefoon

Dankzij VoIP heeft u veel functies die uw werkprestaties in uw bedrijf zullen verbeteren. Bijvoorbeeld, als u een tekstbericht wilt sturen in plaats van een telefoontje te plegen, kunt u de spraakberichten die u wilt verzenden doorsturen naar uw bestanden, berichten, e-mails en instant messengers. U kunt uw oproepen overdragen met behulp van VoIP-telefoonsystemen en uw mobiele apps en softphones gebruiken om voicemails te controleren. U kunt ook uw drukke workflow verlichten door zakelijke berichten naar uw klanten te sturen via SMS.

Bovendien kunt u, wanneer u de telefoon niet kunt beantwoorden, de oproep doorsturen naar uw beschikbare medewerker. Als uw bedrijf zich in een gereguleerde industrie bevindt, is het zeer belangrijk om uw vergaderingen en gesprekken op te nemen. Met het VoIP-telefoonsysteem kunt u de records van uw oproepen maken en deze records altijd raadplegen. Ook wilt u niet gestoord worden wanneer u met uw klant aan de telefoon bent. Het VoIP-systeem kan oproepen overdragen naar een andere medewerker die de oproep naar de voicemail kan sturen of de oproep kan beantwoorden door op een knop te drukken.

Onbeperkt bellen voor Bedrijven

Met VoIP-technologie kunt u onbeperkt bellen voor uw bedrijf. U hoeft niet te betalen voor een aparte vaste lijn, omdat telefoongesprekken via een internetverbinding worden gerouteerd. Op deze manier kunt u ook elk telefoonnummer buiten het lokale belgebied bellen. Met een VoIP-telefoon kunt u onbeperkt bellen vanuit huis, kantoor, computer en zelfs vanaf uw telefoon tegen een lagere kostprijs dan een vaste lijn.

Conclusie: investeer in de toekomst

VoIP is nu de standaard vorm van spraakcommunicatie voor veel organisaties wereldwijd. Dit komt omdat het talloze voordelen biedt ten opzichte van traditionele telefoonsystemen, waaronder lagere installatiekosten, verminderde infrastructuur en goedkopere gesprekken. Na verloop van tijd zal de digitale transformatie van VoIP-telefoons voor bedrijfscommunicatie een betere schaalbaarheid, spraakkwaliteit en de creatie van een geünificeerd communicatiesysteem binnen het bedrijf mogelijk maken, zonder beperkt te zijn tot één locatie. Dit op internet gebaseerde systeem zal zichzelf dagelijks verbeteren met de ontwikkeling van technologie en zal steeds meer aan uw behoeften kunnen voldoen.

Het feit dat de kosten in de loop van de tijd lager zijn en de functies geavanceerder worden, zal VoIP onvermijdelijk maken voor bedrijven. Uw interne oproepen, berichten en gesprekken met uw klanten worden allemaal via het VoIP-systeem gemaakt en elk jaar zal VoIP nuttiger en functioneler worden voor uw bedrijf. Op deze manier worden vaste lijnen volledig uit onze kantoren verwijderd en vervangen door zeer functionele en kosteneffectieve VoIP-telefoons.

Veelgestelde vragen (FAQ’s) over VoIP-telefoons

Met wie kan ik bellen met VoIP-telefoons?

U kunt iedereen met een telefoonnummer bereiken en oproepen maken met de VoIP-telefoon. U kunt ook gemakkelijker conference calls maken met behulp van VoIP.

Werkt VoIP in geval van nood?

Een VoIP-telefoon heeft stroom nodig om oproepen te kunnen maken, dus bedrijven moeten een back-up krijgen of IP-telefoons toevoegen aan de bestaande oplossing in geval van nood.

Is VoIP-telefoondienst betrouwbaar?

VoIP-telefoons zijn zeer betrouwbaar en bieden een veilige telefoondienst. Ze zijn verbonden met het datanetwerk en als het netwerk uitvalt, werken ze niet totdat de telefoon weer is ingeschakeld.

Heb ik apparatuur nodig om VoIP te gebruiken?

Het gebruik van een VoIP-telefoon is eenvoudiger en goedkoper dan traditionele telefoons. Omdat volgens hen het gebruikte materiaal veel minder is. Voor VoIP is het voldoende om alleen te betalen voor de gebruikers die u nodig heeft.

Wat biedt VoIP-technologie aan bedrijven?

Het biedt voordelen zoals het maken van dynamische en snelle oproepen naar bedrijven, het beluisteren van vooraf opgenomen berichten, het routeren van oproepen met één knop. Dankzij de VoIP-telefoon kunt u ook videobellen met een compatibel apparaat, andere communicatiediensten zoals instant messaging, teleconferencing, voicemail ontvangen en nog veel meer.

Je kunt ook een kijkje nemen op de andere blogposts.

Bron:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.