PSTN Bellen 101 - Basis & Voordelen

Meer informatie over bellen via PSTN, de voordelen ervan en hoe het werkt. Verbeter uw begrip ervan.

PSTN Bellen 101 - Basis & Voordelen
PSTN Bellen 101 - Basis & Voordelen

Wat is PSTN bellen?

PSTN is het wereldwijd gebruikte schakelrelais telefoonnetwerk. Het is niet langer een vaste analoge telefoonlijn, maar tegenwoordig is het bijna digitaal en omvat het zowel mobiele telefoonlijnen als vaste telefoons. Deze netwerken bieden infrastructuur en diensten voor publieke telecommunicatie.

Het PSTN bellen platform is een hulpmiddel om te communiceren met bedrijven, huishoudens en iedereen van generatie op generatie. Dit zijn de oude goede rocker switch telefoons die bestonden in de vorige eeuw. PSTN bellen werd vroeger gebruikt om verbinding te maken met huis- en zakelijke telefoongesprekken. Volgens een artikel van de National Interest Organization had in 2004 ongeveer 90% van de huishoudens in de VS een werkende vaste telefoon (PSTN). Vandaag is dat aantal gedaald naar 40%. Hoewel het aantal is gedaald, gebruiken sommige mensen nog steeds PTSN bellen. Dit artikel zal veel functies bekijken, zoals wat PTSN bellen betekent en hoe het werkt en zijn geschiedenis. En we zullen ook kijken naar de verschillen tussen VOIP en de voordelen van PSTN bellen.

Hoe werkt PSTN?

PSTN stelt haar gebruikers in staat om vast telefoon te bellen. Het bestaat uit schakelaars op een netwerk die als knooppunten fungeren om communicatie tussen twee punten in het netwerk mogelijk te maken. Deze schakelaars bevinden zich op centraal gelegen punten. Een oproep wordt gemaakt na het routeren via meerdere schakelaars. Een PSTN telefoonlijn wordt gebruikt met traditionele dial-up modems om een computer aan het internet te verbinden.

Deze methode werd vroeger gebruikt voor het internet, maar dit veranderde met de introductie van breedbandinternetdiensten. We kunnen zeggen dat het een combinatie is van telefoonnetwerken die wereldwijd worden gebruikt. Wanneer een oproep wordt gemaakt, wordt een dradencircuit gevormd tussen de twee telefoons en blijft dit bestaan gedurende de duur van het gesprek. Voor duidelijkheid laten we dit proces stap voor stap uitleggen.

  • Stap 1 - Eerst zet uw telefoon set geluidsgolven om in elektrische signalen. Deze signalen worden via een kabel naar een terminal verzonden.
  • Stap 2 - De terminal verzamelt elektrische signalen. Het stuurt ze vervolgens door naar de centrale (CO).
  • Stap 3 - Gesprekken worden gerouteerd in de vorm van elektrische signalen via een glasvezelkabel. De glasvezelkanalen dragen deze signalen naar hun bestemming in de vorm van lichtpulsen.
  • Stap 4 - Uw oproep wordt doorgezonden naar een regionaal centrum verantwoordelijk voor het doorzenden van oproepen naar afgelegen centrale kantoren. Of doorgezonden naar een centrale (voor lokale oproepen).
  • Stap 5 - Tot slot stuurt de terminal de oproep naar het juiste telefoonnummer.

Met PTSN bellen zal uw oproep afhankelijk van waar u bent en waar de oproep naartoe gaat, worden omgeleid. Laten we stap 4 verder onderzoeken.

  • CO: Als u in dezelfde buurt bent als de ontvanger, zal uw oproep naar het plaatselijke hoofdkantoor gaan.
  • Tandemkantoor: Als u in dezelfde stad bent als de ontvanger, maar ergens anders in de stad, gaat uw oproep naar uw hoofdkantoor en vervolgens naar een tandemkantoor. Het wordt vervolgens gericht naar het centrale kantoor van de gezochte persoon.
  • Tolkantoor: Als u in een andere stad of staat bent dan uw ontvanger, zal het tandemkantoor verbinding maken met een tolkantoor (nationale verre-uitschakeling).
  • Internationale Gateway: Als u in een ander land bent, wordt uw oproep hier naartoe doorgezonden om uw verre oproep te verbinden.

Geschiedenis van PSTN-bellen

Dit systeem wordt algemeen gebruikt sinds het einde van de jaren 1800, met ondergrondse koperen draden die analoge audiogedata dragen. De geschiedenis van PSTN begint in 1875, toen de Amerikaanse Alexander Bell de American Bell Telephone Company oprichtte. In 1876 nam het gebruik van telefoons in het privé-leven toe. Aanvankelijk werd een andere gebruiker op een verzoek om een telefoongesprek te starten gewaarschuwd door luid te fluiten bij de zender totdat de andere partij het alarm hoorde. Maar dat veranderde later. Bellen zijn toegevoegd om te signaleren, waardoor de taak van de bediende makkelijker werd.

Vervolgens begon de uitwisseling en elk toestel was verbonden met een telefooncentrale die was opgezet voor een stad of regio. Bruggen tussen energiecentrales werden opgericht voor verschillende regio’s. De netwerken besloegen steden, landen, continenten en oceanen. Mensen begonnen echter de andere persoon aan te sluiten die aan dezelfde centrale was verbonden. Andere regio’s vereisten echter een handmatige verbinding.

Aan het einde van de 20e eeuw ontstond het Signaling System 7 (SS7) netwerk, dat de oproepen tussen de meeste centrale bestuurde. Aan het begin van de 21e eeuw gebruiken de oudste delen van het telefoonnetwerk nog steeds analoge technologie voor de laatste mijl loop naar de eindgebruiker. (Een lokale loop in telefonie is een fysieke link of circuit dat vanaf het grenspunt van klantenvoorzieningen naar de rand van het netwerk van de gemeenschappelijke drager of de telecommunicatie-serviceprovider verbindt.)

Wat is het verschil tussen VoIP en PSTN?

VoIP (Voice over Internet Protocol) verzendt real-time stemsignalen van één IP-adres naar een ander. Deze audio-signalen worden in een digitaal formaat verzonden. Het vindt plaats via het internet. Het kan zijn tussen twee telefoons of tussen een computertelefoon. PSTN (Public Switched Telephone Network) gebruikt schakelbare telefonie tussen twee punten. Het is een traditionele methode die gebruikmaakt van koperdraden. Het is apart van het internetverkeer. Het omvat ook mobiele netwerken, schakelcentra, kabelsystemen en fiber-optische kabels.

Bedrijven gebruiken al Voice over Internet Protocol (VoIP) voor bellen via een apparaat naar keuze. VoIP-bellen is echter vergelijkbaar met een intercom en sluit stemoproepen binnen het bedrijf, niet het PSTN, aan. VoIP gebruikt internet om te verbinden, terwijl PSTN gebruikmaakt van een vast telefoonnetwerk. Beide hebben hun eigen verbindingsvoordelen. VoIP is aanpasbaar, maar PSTN is geconfigureerd met koperdraden. VoIP biedt veel aanvullende services zoals VoIP, oproepdoorverbinding, voicemail. PSTN bellen is echter alleen bedoeld voor het maken van oproepen.

Belangrijke voordelen van PSTN

Hoewel er moderne methoden zijn, bekijken we waarom PSTN bellen een goed idee is en zijn voordelen. We kunnen zeggen dat PSTN doelgericht is. Het is gebouwd voor bellen en doet deze taak goed. De meeste telecombedrijven bieden zeer hoge niveaus van stemklank. Terwijl beveiligingsproblemen tegenwoordig zeer gevoelig zijn, heeft PSTN bellen hierin het voordeel.

PSTN blijft werken bij een stroomuitval, wat betekent dat er continuïteit is voor de zaken. Dit komt door haar analoge aard. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken. De infrastructuur wordt geïnstalleerd door telecombedrijven. Ze nemen zelfs zorg van je wanneer je tegen problemen aanloopt. Je kunt PSTN bellen gebruiken wanneer je een internet- of VoIP-probleem hebt.

Conclusie

De vooruitgang van de internettechnologie heeft PSTN niet overbodig of ineffectief gemaakt. Er zijn bedrijven die nog steeds dit systeem gebruiken en er zelfs op vertrouwen. PSTN bellen heeft veel voordelen. De grotendeels analoge aard van PSTN betekent dat het niet kwetsbaar is voor aanvallen. Dit is een reden voor voorkeur. Je kunt dit kiezen volgens de behoeften en het bedrijfsproces.

Bron:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.