De 12 beste thuiswerktips

Ontdek meer en maximaliseer uw productiviteit en balans tussen werk en privéleven met onze professionele tips.

De 12 beste thuiswerktips
De 12 beste thuiswerktips

Waarom thuiswerken essentieel is voor elk bedrijf?

Thuiswerken is de afgelopen jaren de nieuwe norm geworden. Daarom zou elk bedrijf tips moeten voorbereiden voor thuiswerken. Bedrijven zijn ook begonnen hun werknemers de voorkeur te geven om vanuit huis te werken in plaats van naar kantoor te komen. Vooral Covid-19 heeft werken op afstand voor veel professionals noodzakelijk gemaakt in plaats van een luxe. Door vanuit huis te werken in plaats van op kantoor hebben werknemers tijd bespaard en hun productiviteit verhoogd. Het is een zeer belangrijke kwestie geworden voor bedrijven, vooral wat betreft kosten, want zolang ze vanuit huis werken, hoeven ze geen kosten te maken voor het kantoor, en zelfs bedrijven die volledig op afstand werken, maken geen gebruik van hun kantoren.

In deze situatie zijn bedrijven begonnen met het ondersteunen van thuiswerken, zodat hun werknemers gemotiveerder, efficiënter en gelukkiger kunnen werken. Als de werknemer zich comfortabel en gelukkig voelt, zal ze meer gehecht zijn aan het bedrijf waarvoor ze werkt, meer genieten van het werken en daardoor zal de efficiëntie die ze aan het bedrijf biedt toenemen. Werknemers kunnen profiteren door tips voor thuiswerken te bekijken. Thuiswerken kan voordelig zijn voor veel bedrijven, want het belangrijkste voor bedrijven is het geluk en de productiviteit van de werknemer. Daarom zijn enkele tips voor thuiswerken noodzakelijk voor deze bedrijven.

De voordelen van thuiswerken

  1. Tijd besparen: Elke dag staan we vroeg op om te pendelen, ons klaar te maken en wat tijd op de weg door te brengen. Om deze tijd die we onderweg doorbrengen efficiënter te gebruiken, lezen we soms boeken, soms de krant, en soms slapen we. Maar dingen lijken gemakkelijker voor ons te zijn als we op afstand werken. Bijvoorbeeld, als we enkele tips voor thuiswerken bekijken, kunnen we de tijd die we onderweg doorbrengen besteden aan meer rust en dynamisch werken, of we kunnen tijd voor onszelf nemen en onze ochtendsporten doen, of we kunnen de dag beginnen door tijd door te brengen met ons gezin met een gezonder ontbijt. Kortom, thuiswerken bespaart ons veel tijd.
  2. Kosten besparen: Elke keer dat we naar het werk gaan, maken we onvrijwillige uitgaven. Zo betalen we bijvoorbeeld een bepaalde vergoeding als we gebruikmaken van het openbaar vervoer, of als we met een persoonlijk voertuig gaan, moeten we brandstof kopen en parkeerkosten betalen, of we moeten buiten eten tijdens onze lunchpauze, wat allemaal een uitgave is voor elke dag dat we naar kantoor gaan. Daarom is een ander belangrijk voordeel van thuiswerken kostenbesparing. We hoeven niet te betalen voor reizen door op afstand te werken, we kunnen het voedsel dat we willen eten vanuit huis eten tijdens onze lunchpauze, en we kunnen ook zoveel thee en koffie drinken als we willen zonder extra kosten.
  3. Comfortabel voelen: Over het algemeen werken we graag op plaatsen waar we ons comfortabel voelen en we werken efficiënter. We zetten ons werk voort met meer concentratie en we hebben meer mogelijkheid om de missende of verkeerde dingen in te halen. Door op afstand te werken, kunnen we eigenlijk een veel comfortabelere werkomgeving creëren naar onze eigen wens. Bovendien werken we op de manier waarop we efficiëntie krijgen van werken, bijvoorbeeld iemand die graag werkt door naar muziek te luisteren en efficiënter werkt, kan niet werken door naar muziek te luisteren op kantoor, maar wanneer ze op afstand werkt, kan ze naar muziek luisteren en doorgaan met werken zoals ze wenst. Dus we kunnen tips voor thuiswerken gebruiken om ons comfortabel te voelen.

Hoe om te gaan met werkgerelateerde stress thuis?

Soms kunnen we ons onder druk gezet voelen of afgeleid worden door andere dingen tijdens het thuiswerken, of thuiswerken kan uitdagend zijn als we een druk gezin hebben. Daarom zijn er tips voor thuiswerken om al deze en vele andere uitdagingen aan te pakken. Dus, wat zijn deze tips voor thuiswerken, laten we ze samen bekijken en enkele tips voor thuiswerken toepassen.

12 Tips voor het Overleven van een Dag Werken vanuit Huis

Plan je dag de avond ervoor of ‘s ochtends & Werk je to-do lijst bij

De eerste tip voor werken vanuit huis gaat over het creëren van discipline. Werkend in onze comfortzone kunnen we namelijk gemakkelijk kleine afleidingen krijgen. Door een wekelijks plan te maken of een to-do lijst die we de avond ervoor hebben voorbereid, kunnen we niet alleen tijd besparen, efficiënter werken, maar ook gemotiveerder en disciplinair aan de slag gaan.

Houd je aan een project management app

Een van de tips voor werken vanuit huis is om onze taken op een georganiseerde manier uit te voeren. Als we bijvoorbeeld met onze collega’s een project management app gebruiken, dan is het belangrijk om deze te blijven gebruiken. Het helpt niet alleen bij het behouden van onze zelfdiscipline, maar ook bij het organiseren van ons werk. Als we geen dergelijke app met onze collega’s gebruiken, kunnen we er zelf een gebruiken om ons werk te ordenen.

Maak een aparte werkplek voor je thuiskantoor

Als we vanuit huis werken, moeten we voor onszelf een speciale werkruimte creëren. Dit is een van de belangrijke tips voor werken vanuit huis, omdat we zonder een bepaalde werkruimte niet regelmatig kunnen werken met het comfort van thuis. We zijn namelijk gewend om in het kantoor te werken met ons bureau, stoel, computer en noodzakelijke documenten. We hebben daarom een ruimte nodig zoals op kantoor, om niet gestoord te worden door de thuisomgeving en om gemotiveerder te werken door deze orde te behouden.

Ontwikkel een ritueel om je dag goed te beginnen

Een ritueel dat onze aandacht trekt, zal een positief effect hebben op ons leven. Vooral als we vanuit huis werken, kan het hebben van een gewoonte en deze consistent uitvoeren ons aanmoedigen om gelukkiger te werken. We kunnen bijvoorbeeld een wandeling maken, yoga doen of gewoon naar muziek luisteren. Door te doen wat goed voor ons voelt, kunnen we de voordelen van tips voor werken vanuit huis zien.

Stel realistische verwachtingen voor jezelf en houd je eraan

Tijdens het werken stellen we doelen voor onszelf en werken we sneller en efficiënter als we ons op die doelen concentreren, maar als deze doelen en verwachtingen niet realistisch zijn, kunnen ze ons teleurstellen en onze motivatie verminderen. Omdat we thuis zijn, willen we misschien beter en sneller presteren, maar we hebben allemaal rust nodig, dus als we realistische verwachtingen voor onszelf stellen, kunnen we ons werktempo daarop aanpassen en blijven werken op een motiverende manier. Motivatie is namelijk het belangrijkste in ons werkende leven, zoals we al hebben vermeld in andere tips voor het werken vanuit huis.

Blijf gefocust en vermijd afleidingen tijdens het werken thuis

Het kan soms moeilijk en tijdrovend zijn om ons te concentreren en te focussen op ons werk tijdens het werken vanuit huis. Bovendien zal dit proces nog uitdagender zijn als we een groot gezin hebben, dus we moeten ons richten op de werkruimte die we voor onszelf creëren tijdens onze werkuren en zonder externe factoren ons laten afleiden. Daarom kunnen we andere tips voor het werken vanuit huis bekijken.

Gebruik videochat niet alleen geluid

Tijdens het werken thuis kan onze communicatie met onze collega’s niet zo vaak zijn als op kantoor, dus kunnen we communicatiestoringen ervaren. Om dit te voorkomen, is het handig om videochat te gebruiken, wat een van de tips voor het werken vanuit huis is. Omdat videobellen met onze collega’s ons dichter bij hen en bij het werk zal brengen. Bovendien kunnen we, als er een probleem is met het werk, dit gemakkelijker oplossen met behulp van videochat.

Koop een goed paar koptelefoons

Virtuele vergaderingen en telefoongesprekken zijn essentieel voor thuiswerken. Omdat we niet op kantoor zijn, moeten we ze gebruiken om in contact te blijven met ons team en collega’s, en omdat we ons buiten kantoor bevinden tijdens deze video- en telefoongesprekken, kunnen geluiden buiten ons storend zijn. Bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden in het appartement waarin we wonen, of als we in een huis met kinderen wonen, kan hun lawaai ons en onze vrienden tijdens de vergadering negatief beïnvloeden, dus een goed paar koptelefoons hebben is een must-have van de tips voor het werken vanuit huis.

Krijg comfortabele kantoormeubelen

Het feit dat we ons comfortabel voelen tijdens het werken, of het nu thuis is of op kantoor, heeft veel invloed op dingen zoals onze productiviteit, onze bereidheid om te werken en onze motivatie. Daarom is het een van de tips voor werken vanuit huis om kantoormeubilair te krijgen dat handig en comfortabel is voor ons tijdens het werken vanuit huis. Een geschikte tafel, de stoel is zelfs goed voor onze lichaamsgezondheid, dus ze zijn zeer belangrijke factoren van werken op afstand.

Neem korte pauzes

Terwijl we op kantoor werken, gebeuren de korte gesprekken en thee- of koffiepauzes die we met onze vrienden hebben helaas niet thuis. Dit leidt ons tot harder werken, maar tot een inefficiënte manier van werken. Om dit te voorkomen, zal het efficiënt zijn om te werken door korte pauzes te nemen. Maar onbewust de duur van deze pauzes verlengen kan ons lui maken, dus we moeten onze pauzes regelmatig gebruiken zodat we er niet aan gewend raken. Omdat deze tip net zo belangrijk is voor ons werkpatroon als alle andere tips voor werken vanuit huis.

Luister naar muziek

Het is de beste tip voor werken vanuit huis om dingen te doen die onze motivatie hoog houden tijdens het werken. Vooral het luisteren naar muziek die onze energie en stemming verhoogt, zal ons in staat stellen ons meer te concentreren op ons werk en ervan te genieten tijdens het werken. Muziek is een kleur in ons leven en het is aan ons om dit leven te kleuren, dus waarom niet kleuren in ons werkende leven?

Zorg voor een uitstekende Wi-Fi-verbinding

Onze meest fundamentele behoefte voor werken vanuit huis is natuurlijk een Wi-Fi-verbinding of zelfs een uitstekende Wi-Fi-verbinding. Omdat de programma’s die we voor het werk gebruiken sneller en soepeler zullen draaien met een goede internetsnelheid. We willen niet dat ons werk wordt onderbroken door onze internetverbinding, dus het hebben van een uitstekende Wi-Fi-verbinding is eigenlijk een van de belangrijkste tips voor werken vanuit huis voor ons.

Conclusie

Het werken vanuit huis, wat door de huidige omstandigheden steeds gebruikelijker is geworden, zal eigenlijk veel plezieriger en efficiënter zijn wanneer deze tips voor het werken vanuit huis in overweging worden genomen en toegepast. Bovendien heeft werken op afstand zowel moeilijkheden, gemakken als schoonheden voor het bedrijf, de managers en de werknemers. Het overwinnen en verbeteren van deze moeilijkheden is echter niet moeilijk voor beide partijen, en wanneer de juiste factoren correct en op de juiste manier worden toegepast, zal alles blijven verlopen zoals het hoort. De eerste stap die we hiervoor zullen nemen, is het lezen van de tips voor het werken vanuit huis en ergens beginnen met de toepassing.

Bovendien kunnen het gebruik van bepaalde tools de productiviteit verhogen tijdens het werken vanuit huis, dus je kunt onze blogpost over De 9 beste alternatieven voor Zoom voor videogesprekken.

Bron:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.