Bellen via wifi en instellen

Lees meer over bellen via wifi, de voordelen ervan en hoe deze technologie uw communicatie kan verbeteren.

Bellen via wifi en instellen
Bellen via wifi en instellen

Wat is Wi-Fi bellen?

Wi-Fi bellen is het proces waarbij je spraak- en videogesprekken kunt voeren via een internetverbinding. Dankzij Wi-Fi bellen hoef je niet langer alleen via je serviceprovider te bellen en kun je gesprekken voeren via een Wi-Fi-verbinding. Hierdoor kun je gesprekken voeren via Wi-Fi-verbindingen op plaatsen waar netwerktoegang beperkt of niet aanwezig is. Bovendien kun je bij communicatieproblemen eenvoudig gesprekken voeren via Wi-Fi.

Bijvoorbeeld, wanneer je in de lift bent, pakt je telefoon meestal geen signaal op en als je in de parkeergarage bent en buiten het netwerk bent, kun je Wi-Fi bellen gebruiken om in contact te blijven. Daarnaast is het netwerk vaak druk tijdens feestdagen, waardoor de netwerktoegang beperkt is. In dergelijke gevallen kun je gesprekken voeren via Wi-Fi zonder congestie te ervaren. Bovendien hebben de meeste smartphones dit systeem, zodat je het gemakkelijk kunt gebruiken. Als je een sterk Wi-Fi-signaal en een zwak signaal van het mobiele netwerk hebt, kun je ervoor kiezen om automatisch via Wi-Fi te bellen.

In sommige situaties kan Wi-Fi bellen zeer voordelig voor je zijn. Zoals we al hebben genoemd, kan het een redder in nood zijn op punten waar je netwerk zwak is omdat het je de mogelijkheid biedt om via een draadloze netwerkverbinding een kwalitatief telefoongesprek te voeren, zelfs in vliegtuigmodus. Het zal je ook helpen hoge netwerkgebruikskosten te vermijden als je regelmatig naar het buitenland reist. Door je telefoon in vliegtuigmodus te houden terwijl je in het buitenland bent, kun je overal vandaan telefoongesprekken voeren met een Wi-Fi-verbinding.

Wat zijn de belangrijkste 8 voordelen?

Nu de werkkracht virtueel is en overal werken de nieuwe norm is, zoals in een café, restaurant en winkelcentrum, evolueert Wi-Fi bellen om u te helpen overal ter wereld kwalitatieve en vloeiende communicatie te hebben. In feite kunnen we bellen waar we maar willen, omdat Wi-Fi nu in alle aspecten van ons leven aanwezig is, zoals in parken en openbaar vervoer. Bovendien kunt u nu dankzij de vooruitgang van de technologie bellen zonder mobiele gegevens. Dus er zijn veel voordelen van wifi bellen, laten we deze voordelen samen bekijken:

  • Een oproep maken via Wi-Fi is heel eenvoudig omdat u geen apps hoeft te installeren om te bellen.
  • Het biedt kwaliteitsservice waar het netwerk zwak is.
  • De meeste smartphones ondersteunen dit systeem.
  • Uw oproepen zullen van betere kwaliteit zijn en uw stem zal goed klinken.
  • Met Wi-Fi bellen vallen uw oproepen niet weg zolang u een betrouwbare verbinding heeft. Zo bespaart u tijd.
  • Het kan de levensduur van de batterij van uw telefoon verlengen.
  • U kunt uw telefoonnummer gebruiken, het is niet per se een extra inlog.
  • U kunt internationale nummers bellen, dit is meestal gratis of veel kosteneffectiever.

Wat is het verschil tussen mobiele data en Wi-Fi bellen?

Er zijn natuurlijk veel verschillen tussen Wi-Fi bellen en mobiele data. Wi-Fi stelt u in staat om verbinding te maken met internet via uw router, terwijl mobiele data u in staat stelt om verbinding te maken met internet via uw telefoonsignaal. Oproepen door Wi-Fi te verbinden worden behandeld via VoIP in plaats van via een internetverbinding waarmee het Wi-Fi-toegangspunt is verbonden, in plaats van het mobiele netwerk. Ook gebruiken mobiele data het netwerk van de provider, dat wordt uitgezonden via basisstations.

Wi-Fi bellen stelt u in staat om met mensen op afgelegen locaties te praten. U hoeft geen mobiele telefoonmast te zijn en u heeft alleen een internetverbinding nodig om te bellen. Het is mogelijk om oproepen te maken via Wi-Fi in gevallen waarin uw mobiele data niet werkt omdat mobiele data niet kan worden gebruikt op plaatsen waar uw telefoon geen toegang heeft, waar de toegang beperkt is of er helemaal geen toegang is. Bovendien kan het maken van oproepen met Wi-Fi op plaatsen waar mobiele data niet beschikbaar is voor uw spraakoproepen ook aanzienlijk de kwaliteit van uw oproep verbeteren. Mobiele data kunnen ook de levensduur van uw telefoonbatterij verkorten, dus een oproep maken met Wi-Fi is beter voor de gezondheid van uw batterij.

Hoe werkt het?

Bij Wi-Fi bellen denkt u misschien aan applicaties waarmee u online kunt bellen, want in feite zijn het vergelijkbare applicaties. Maar het verschil met Wi-Fi bellen is dat het, zodra het is ingeschakeld op uw smartphone, heel weinig extra invoer van u vereist. Een van de vereisten voor het gebruik van Wi-Fi bellen op uw smartphone is dat u eerst deze functie op uw Android of iPhone moet inschakelen.

Ook kunnen providers kiezen welke apparaten ze ondersteunen, dus zelfs als uw telefoon Wi-Fi-oproepen kan maken, hoeft de provider dit niet te ondersteunen. Nadat u hebt bevestigd dat uw provider het inschakelt voor uw telefoon, kunt u Wi-Fi bellen activeren in uw account. Of u nu Wi-Fi bellen inschakelt voor een iOS-telefoon of probeert een Android-telefoon te activeren, uw instructies zullen over het algemeen hetzelfde zijn. Nadat u de instellingen voor Wi-Fi bellen hebt gemaakt, kunt u een oproep via de draadloze verbinding maken, zoals u dat bij een normale oproep zou doen.

Hoe Wi-Fi bellen inschakelen op iOS en Android?

Hoe Wi-Fi bellen in te stellen op een iPhone?

Totale tijd: 2 minuten

Ga naar de instellingen van uw apparaat.

Tik op de optie Mobiel netwerk.

Klik op de Wi-Fi bellen-knop en schakel in.

Hoe Wi-Fi bellen in te stellen op een Android?

  1. Ga naar de instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op de knop Verbindingen.
  3. Schakel de Wi-Fi bellen-knop in.

Conclusie

Tegenwoordig heb je geen apparaat meer nodig met een SIM-kaart of mobiele data om telefoongesprekken te voeren, en zelfs als technologie zich in dit tempo blijft ontwikkelen, kan Wi-Fi bellen aan al onze behoeften voldoen. Je zult je werk gemakkelijker maken door in contact te blijven met je medewerkers die buiten het kantoor werken, vooral in deze periode waarin op afstand werken ook gebruikelijk is. Bovendien heb je misschien internationale projecten en samenwerkingen, en kan het moeilijk voor je zijn om in contact te blijven met je team daar, dankzij Wi-Fi bellen worden deze moeilijkheden weggenomen en wacht er een gemakkelijkere manier van communicatie op je.

Bronnen:

  1. https://support.apple.com/en-us/HT203032

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.