8 effectieve samenwerkingstools

Ontdek de beste tools voor samenwerking op het werk om de teamproductiviteit te verbeteren. Meer informatie.

8 effectieve samenwerkingstools
8 effectieve samenwerkingstools

De Belangrijkheid van Samenwerkingsgereedschap op het Werk

In onze globaliserende wereld waarin alles steeds digitaler wordt, gaat ons werkende leven door in digitale en online omgevingen. Daarom is het coördineren en samenwerken op afstand behoorlijk uitdagend, omdat het werken buiten het kantoor negatieve effecten kan hebben op de motivatie van sommige van onze werknemers, wat directe invloed heeft op de productiviteit. Om de moraal en productiviteit van het team te verhogen, is het mogelijk om ze online bij elkaar te houden en samen te laten werken alsof ze in hetzelfde gebouw werken, dankzij samenwerkingsgereedschap op het werk. Het is noodzakelijk om ondersteuning te bieden om effectievere en gemakkelijkere samenwerking op het werk te creëren.

Er zijn enkele taken die we allemaal uitvoeren, en tijdens het uitvoeren van deze taken moeten onze werknemers in coördinatie zijn door te communiceren met hun teams om zich met hun teams te kunnen afstemmen. Externe teamleden hebben de juiste online samenwerkingsgereedschappen nodig voor instant messaging, videovergaderingen en taaktracking, en dit is mogelijk en gemakkelijker te maken via hen. Door sneller werk uit te voeren met samenwerkingsgereedschappen op het werk, wordt niet alleen de motivatie van de werknemers hoog gehouden, maar zal ook de productiviteit en innovatie toenemen.

8 Effectieve Samenwerkingsgereedschappen op het Werk

Het kiezen van de juiste samenwerkingsgereedschappen op het werk kan moeilijk zijn voor ons, omdat we een keuze moeten maken op basis van onze behoeften en vervolgens dienovereenkomstig onderzoek moeten doen en degene moeten kiezen die bij onze behoeften past. Laten we enkele samenwerkingsgereedschappen op het werk bekijken;

Google Drive en Docs

Google Drive en Documenten kunnen een samenwerkingsgereedschap op het werk zijn dat je buiten het werk hebt gehoord en gebruikt. Door ermee te werken, kunnen uw werknemers tegelijkertijd aan hetzelfde bestand werken met hun teamgenoten, bewerkingen uitvoeren, opmerkingen achterlaten voor hun teamgenoten en de wijzigingen die ze hebben aangebracht op het bestand zien. U kunt beginnen met het gebruiken van deze Google Drive en Docs, die ook zeer gemakkelijk te gebruiken zijn, door uw werknemers en teamgenoten uit te nodigen om aan een bestand te werken. Alle wijzigingen die u aanbrengt in het document worden opgeslagen in Google Drive, waardoor het risico dat u uw bestanden kwijtraakt, wordt geëlimineerd.

Trello

Trello is een van de tools voor samenwerking op het werk die je kan helpen bij het bijhouden van je projecten en het toewijzen van taken met boards en kaarten. Wanneer je het gebruikt, worden je projecten gemakkelijker te organiseren. Bij het toewijzen van taken aan je werknemers en teamgenoten, hoef je dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de tool niet te maken te hebben met complexiteit en kan je opmerkingen achterlaten als je feedback wilt geven. Bovendien heeft Trello ook een herinneringsfunctie en een to-do lijst, waardoor je je vergaderingen en de deadlines van je projecten niet vergeet. Daarnaast kan Trello worden geïntegreerd met verschillende tools voor samenwerking op het werk, zoals Google Docs, Slack, enzovoort.

Skype

Een andere gebruiksvriendelijke tool voor samenwerking op het werk die je misschien eerder hebt gehoord of gebruikt, Skype, is een zeer handige tool voor het houden van videovergaderingen en het voeren van spraakoproepen vanaf je mobiele apparaat, tablet of computer. Daarnaast is er ook een instant messaging-functie beschikbaar op Skype. Je kan buiten kantoor betere presentaties maken door schermen te delen en videovergaderingen te houden met je werknemers en team. Dankzij deze tool voor samenwerking op het werk kan je veel mensen over de hele wereld bereiken en video- en spraakoproepen maken.

Jira

Jira is een projectmanagementtool. Met Jira kan je verschillende projecten beheren en monitoren, zoals softwareontwikkeling, contentmarketing en servicemanagement. Hoewel jouw hoofddoel is om projecten te beheren, is Jira een van de succesvolle tools voor samenwerking op het werk die je hebt onderzocht. Jira heeft ook een probleemtracking-functie en hiermee kan je jouw problemen opmerken en monitoren en kan je ook jouw problemen prioriteren zodat je ze gemakkelijk en snel kan oplossen. Een naadloze samenwerking op het werk is zeer goed mogelijk met Jira, want je zal natuurlijk veel problemen tegenkomen en deze zonder verwarring regelen zal het gemakkelijker maken om oplossingen te vinden.

Asana

Met Asana kan je jouw werk samen uitvoeren door jouw werknemers en team de autoriteit te geven om de projecten die je hebt voorbereid te delen en te organiseren en het project te volgen. Asana, een van de succesvolle tools voor samenwerking op het werk in projectmanagement, heeft vele functies zoals video-oproepen, projectbeheer, to-do-lijst en herinneringen. Hierdoor zal het een goede en nuttige tool voor je zijn tijdens het werken, omdat het aan veel van de dingen voldoet die je nodig hebt in het bedrijfsleven, vooral als je werkt met een team waarmee je in samenwerking werkt.

Slack

Met behulp van Slack kunt u directe berichten verzenden, videovergaderingen houden en spraakoproepen maken met uw werknemers, zodat u vanaf elke locatie met hen kunt communiceren en coördineren. U kunt ook toespraken organiseren en eraan deelnemen via verschillende kanalen voor uw projecten. Dankzij Slack kunt u gedetailleerde gesprekken voeren met uw team, of het nu met één persoon is of met uw samenwerkende team, en u kunt rechtstreeks het bestand delen dat u wilt met uw collega’s. Bovendien kan Slack integreren met veel samenwerkingshulpmiddelen zoals Trello. Daarom is het een van die krachtige samenwerkingstools.

Basecamp

Basecamp is een van de samenwerkingstools die ondersteuning bieden voor op afstand werken en een project kan een assistent zijn die u redt van complexiteit wanneer u gestrest raakt. U kunt uw project gemakkelijker beheren, in contact blijven en uw samenwerkende werknemers organiseren. Ook heeft Basecamp, net als andere samenwerkingstools, veel functies zoals herinneringen, planners, berichten verzenden en e-mails verzenden. Op deze manier kunt u al uw werk vanuit één tool doen zonder de noodzaak van een andere tool. Met Basecamp bespaart u tijd terwijl u uw oproepen, vergaderingen en taken stroomlijnt.

Monday.com

Het is een van de meest populaire samenwerkingstools waarmee u visueel kunt plannen, samenwerken en uw werknemers op de projecten kunt monitoren waar u op werkt en die u tegelijkertijd kunt openen. Monday.com stelt u in staat om in contact te blijven met uw team in alle omstandigheden, of u nu op kantoor of thuis werkt. Met Monday.com kunt u uw werk en projecten aanpassen door het ontwerp te kiezen dat u wilt en de sjablonen die passen bij uw workflow. Bovendien kunt u uw projecten bekijken op een kalender, zodat u zich kunt voorbereiden zonder uw deadlines te missen, en u kunt ook uw workflow en lopende taken automatiseren door deze in het programma in te voeren.

Conclusie

Kortom, of u nu op kantoor of thuis bent, er zijn veel nuttige samenwerkingstools die u kunt gebruiken om samen te werken, ongeacht waar ter wereld u zich bevindt. Dankzij hen zal uw zakelijke leven, teamwork en samenwerking veel gemakkelijker zijn en zult u een meer georganiseerde manier van werken hebben. Nu kunt u online een assistent hebben die uw workflow, vergaderingen en projecten volgens uw wensen organiseert. We weten dat communicatie het belangrijkste is voor samenwerking, en dankzij al deze samenwerkingstools kunt u altijd en overal in contact blijven met uw team. Wie zou geen samenwerkingstools willen hebben om een assistent te hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.