10 beste klantenservice - vaardigheden

Ontwikkel essentiële vaardigheden op het gebied van klantenservice met onze deskundige gids.Leer communiceren.

10 beste klantenservice - vaardigheden
10 beste klantenservice - vaardigheden

Gids voor klantenservice: Begrijpen wat klantenservice is?

De afdeling Klantenservice is de plek waar klanten voor en na de verkoop ondersteuning en informatie krijgen. Er zijn veel manieren om contact op te nemen met de klantenservice, zoals e-mail, de website van het bedrijf, de applicatie van het bedrijf, live ondersteuning, het callcenter, SMS, enzovoort. Klanten bellen niet alleen voor technische ondersteuning naar de klantenservice. Hij of zij kan bellen over veel zaken, zoals waar zijn of haar lading is, welke campagnes hij of zij kan profiteren, of de garantiedekking van het product.

Klantenservice vertegenwoordigt het merk en is de afdeling waar klanten direct met het merk kunnen communiceren. Om deze reden is het belangrijk voor bedrijven om te weten hoe ze klanten moeten benaderen. Klantenservicevaardigheden zijn een belangrijke factor voor klantenservice. Medewerkers van klantenservice moeten goede technische en gedragsmatige klantenservicevaardigheden hebben. Op die manier kunnen ze gemakkelijk de vraag van de klant begrijpen en gepersonaliseerde oplossingen of aanbiedingen presenteren. Bovendien zijn goede en dynamische werkvaardigheden van klantenservice, 24/7 aandacht voor klanten, en gerichtheid op oplossingen en klantgerichtheid factoren die de merkwaarde en klanttevredenheid verhogen.

Klantenservice kan voor veel mensen een van de aankoopfactoren zijn en is een van de factoren die klanten aanmoedigen om opnieuw te kopen. Wanneer de klant een probleem of vraag heeft, wil hij of zij rechtstreeks contact kunnen opnemen met het merk en het bedrijf bereiken. Ook eisen ze goede service. Daarom moeten uw medewerkers goede klantenservicevaardigheden hebben en moet de klantcommunicatie van uw bedrijf worden ontwikkeld. Op die manier voelt de klant zich veilig en denkt hij of zij dat hij of zij altijd ondersteuning kan krijgen wanneer hij of zij hulp nodig heeft.

Het belang van het hebben van klantenservicevaardigheden

Als een persoon in de klantenservice werkt en goede klantenservicevaardigheden heeft, zal hij of zij productiever zijn voor klanten en het bedrijf.

Top Klantenservice Vaardigheden

Snelheid

Het kan problematisch worden wanneer een potentiële klant of klant te lang moet wachten om verbinding te maken met de klantenservice. Want terwijl de klant wacht, kan hij of zij zich gaan vervelen of opgeven. Hierdoor kan het probleem van de klant niet worden geïdentificeerd en opgelost. Dit leidt tot het verlies van klanten voor het bedrijf. Daarom moet de technische infrastructuur van alle communicatiekanalen van het bedrijf, vooral de klantenservice- en supportafdeling, goed en snel zijn.

Het proces moet ook snel zijn bij het uitvoeren van persoonlijke transacties van de klant alleen om te communiceren. De persoon die in de klantenservice werkt, moet voldoende klantenservicevaardigheden hebben in technische en bedrijfssoftware systemen. Bovendien kan de medewerker de klantpersoon bekijken door gebruik te maken van het software systeem van het bedrijf. Naar aanleiding hiervan en volgens de vraag van de klant, moeten medewerkers in staat zijn om snelle oplossingen te produceren en moeten ze oplossingsgerichte klantenservicevaardigheden hebben.

Empathie

Iedereen is uniek. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid. Elke persoon reageert anders op elke situatie. Een klantenservicemedewerker communiceert elke dag met veel verschillende mensen. Daarom is de klantenservicevaardigheid die een medewerker moet hebben empathie en begrip. Op deze manier blijft hij of zij kalm en analyseert het probleem van de klant beter. Als een medewerker empathievaardigheden heeft, kan hij of zij betere oplossingen produceren die klanttevredenheid zullen bieden.

Toegankelijkheid

Klantenservice moet altijd toegankelijk zijn. Ze moeten de toegankelijkheid niet alleen vergroten door verbinding te maken met het callcenter. Ook biedt het bedrijf verschillende communicatiekanalen aan de klanten. Voorbeelden:

  • Er kan een klantenondersteuningspaneel worden gecreëerd voor technische ondersteuning en klachten via de website.
  • Live ondersteuning kan worden geboden via de website of applicatie.
  • Het bedrijf moet zijn eigen mail hebben in de vorm van support@company.uk. U kunt direct met klanten communiceren via deze e-mail.
  • Het is mogelijk om met de klant te communiceren via andere communicatiekanalen zoals video-oproepen, sms, social media, fax. Het belangrijke is dat het bedrijf toegankelijk is via alle kanalen en voldoende klantenservicevaardigheden heeft.

Goede communicatie

Goede communicatie is het begin van alles. Klantenservice is de afdeling waar de klant en het bedrijf rechtstreeks kunnen communiceren. Klantenservicemedewerkers vertegenwoordigen het bedrijf. Daarom moeten ze goede communicatie met klanten tot stand brengen om het bedrijf goed te vertegenwoordigen. Medewerkers moeten goede communicatievaardigheden hebben en zonder onderscheid met klanten kunnen communiceren.

Probleemoplossend vermogen

Een van de belangrijkste doelen van klantenservice is probleemoplossing. Daarom heeft het een oplossingsgerichte structuur. Het bedrijf moet daarom een klantenspecifiek systeem hebben door de klantendatabase te regelen volgens de klantenservice. Tegelijkertijd moeten medewerkers overtuigende en creatieve oplossingen kunnen bieden die geschikt zijn voor het bedrijf. Het bedrijf en de medewerkers moeten samen hun klantenservicevaardigheden effectiever en meer op probleemoplossing gericht hebben voor het directe beheer van hun klanten.

Overtuigingskracht

Een persoon die klantenservice belt, doet dat vanwege dat ongemakkelijke gevoel dat wordt veroorzaakt door het probleem of iets anders en begint te zoeken naar de oplossing. Om deze reden wil een klant zich tevreden voelen met de oplossing wanneer hij of zij klantenservice belt. De klantenservicevaardigheid die hiervoor nodig is, is overtuigingskracht. Op deze manier zal de klanttevredenheid zijn omdat de klant ervan overtuigd is dat het probleem is opgelost of zal worden opgelost.

Emotionele intelligentie

Niet iedereen kan een psycholoog zijn. Niet iedereen wordt om dezelfde reden een klantenservicemedewerker. Omdat het nodig is om met empathie te handelen, het probleem te begrijpen en te begrijpen wat de klant psychologisch zal bevredigen. Communicatie is momenteel. De woorden kunnen niet worden teruggenomen of veranderd. Om deze reden moet elke medewerker die in de klantenservice werkt, in staat zijn om de vaardigheden uit te voeren die we hierboven hebben genoemd. Dit vereist emotionele intelligentie. Daarom is emotionele intelligentie een onderscheidende vaardigheid in klantenservicevaardigheden.

Tijdmanagement

Tijdmanagement is erg belangrijk voor communicatie. De tijd die de klant doorbrengt met communiceren kan ervoor zorgen dat sommige klanten zich verveeld voelen. Daarom stoppen ze met communiceren of blijven ze ontevreden omdat ze te lang moeten wachten. Tegelijkertijd zijn ook de tijd om klanttransacties uit te voeren en de tijd om een oplossing voor de klant te vinden belangrijk.

Als er heel snel een oplossing wordt gevonden, zijn sommige klanten misschien tevreden, terwijl anderen denken dat het kort duurt omdat het wordt genegeerd. Daarom moet de communicatietijd binnen het ideale bereik worden geleverd. Op deze manier denkt de klant dat de medewerker van de klantenservice inspanning en waarde levert. Tegelijkertijd vergroot dit het vertrouwen dat het probleem zal worden opgelost en de klanttevredenheid. Kortom, als je een lid van de klantenserviceafdeling van je bedrijf wilt aannemen, kies dan iemand die tijdmanagement in klantenservicevaardigheden kent.

Kennis over product

Als je een oplossing wilt bieden voor een product of service, moet je alle details van dat product of die service begrijpen. Omdat jouw gedrag en houding een belangrijke rol spelen in de merkwaarde op klanten. Klanten geven er de voorkeur aan om geen merken te kopen waarvan hun medewerkers niet tevreden zijn of hun medewerkers niet op de hoogte zijn van producten of services. Daarom is alle kennis over het product of de service als medewerker erg belangrijk. Laten we bijvoorbeeld eens een medewerker nemen die niet volledig op de hoogte is van producten of diensten.

  • We kunnen het product of de service niet verkopen aan potentiële klanten als we niet alle kennis over het product of de service hebben. Omdat onze kennis ontoereikend zal zijn voor klantenservicevaardigheden.
  • Bovendien kunnen we bestaande klanten niet naar onze campagnes trekken. Omdat klanten gedetailleerde kennis willen hebben om overtuigd te worden bij veranderingen zoals gebruikspakketten, campagnes, enz. Als je niet alle details van het product of de service kent en beheerst, voldoe je niet aan de klantenservicevaardigheden en kun je geen verkoop, marketing en ondersteuning bieden.

Geduld

Het leven in de zakenwereld kan soms erg frustrerend zijn voor mensen, vooral voor mensen die afhankelijk zijn van communicatie. Hierdoor kunnen ze overreageren. Geduld is daarom een zeer belangrijke factor.

Bovendien kunnen klanten zich soms niet beknopt en goed uitdrukken. Er kan een technisch probleem zijn in het systeem of de klant is mogelijk niet tevreden met de oplossing. Het belangrijkste is om geduldig en rustig te communiceren en het gewenste resultaat te bereiken. Daarom is geduld belangrijk voor klantenservicevaardigheden.

Conclusie

Kortom, een klant moet met het bedrijf kunnen communiceren wanneer hij dat nodig heeft. Hiervoor hebben bedrijven klantenservice.

Klantenservice zou in veel communicatiekanalen actief moeten zijn. Ontwikkeling van technologie wordt, de technische kenmerken van communicatiekanalen worden belangrijker. Om deze reden moeten de klantenservicevaardigheden de technische kwalificaties omvatten die het bedrijf nodig heeft om goede klantenservice te bieden. Medewerkers moeten direct kunnen ingrijpen als er een fout in het systeem zit. Om deze reden de noodzaak van technische kennis voor werknemers. Daarnaast moet de technische infrastructuur van het bedrijf goed zijn.

Als u een goede klantenservice wilt bieden, moeten uw medewerkers goed kunnen communiceren. Klantenservice vaardigheden die uw medewerkers zouden moeten hebben:

  1. Snelheid
  2. Empathie
  3. Toegankelijkheid
  4. Goede communicatie
  5. Probleemoplossend vermogen
  6. Overtuiging
  7. Emotionele intelligentie
  8. Tijdbeheer
  9. Kennis over het product
  10. Geduld

Als je gedetailleerde informatie wilt over klantenservice, kun je een ander blogbericht lezen over Hoe je de klantenservice kunt verbeteren en meer klanten kunt aantrekken met deze 5 tips?

Bron:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen nooit. We sturen ongeveer één e-mail over onze blogposts en productfuncties per maand.

Marketingtoestemming: Ik geef mijn toestemming aan Hipcall om contact met mij op te nemen via e-mail met behulp van de informatie die ik in dit formulier heb verstrekt met het oog op nieuws, updates en marketing.